Διεθνή

Ισραήλ: Τίμησαν τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν το Σάββατο στη μεθόριο με την Αίγυπτο

Χιλιάδες Ισραηλινοί απέτισαν χθες Κυριακή φόρο τιμής στους τρεις στρατιώτες που σκοτώθηκαν χθες, στις κηδείες τους που τελέστηκαν σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, ενώ αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου τους.

Το Σάββατο «Αιγύπτιος αστυνομικός (…) διείσδυσε» από την Αίγυπτο στο Ισραήλ και σκότωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη στρατιωτική βάση Χαρίφ, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Ο δράστης, τον οποίο οι αρχές αναζητούσαν επί ώρες, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ακόμη ένας Ισραηλινός στρατιώτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κηδείες των τριών στρατιωτών.

«Σε αγαπώ και μου λείπεις ήδη», δήλωσε η αδελφή της στρατιώτη Λία Μπεν Ναν, 19 ετών, που ενταφιάστηκε στη Ρισόν Λεζιόν, κοντά στο Τελ Αβίβ. «Δεν γνωρίζω τι θα κάνω τώρα», πρόσθεσε ενώπιον του πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή, ανάμεσα στο οποίο και ο πρόεδρος της Κνεσέτ Αμίρ Οχάνα.

Στη Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ τάφηκε ο 20χρονος Ορί Ιζάκ Ιλούζ παρουσία των συγγενών του και χιλιάδων ανθρώπων που πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον στρατιώτη, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

Η κηδεία του 20χρονο Οχάντ Νταχάντ τελέστηκε στην Οφακίμ παρουσία περίπου 3.000 ανθρώπων. Στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ήταν γύρω στα 20, έκλαιγαν και αγκαλιάζονταν.

Τα πτώματα της Λία Μπεν Νουν και του Ορί Ιζάκ Ιλούζ εντοπίστηκαν το Σάββατο το πρωί σε φυλάκιο στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα. Ο Οχάντ Νταχάν σκοτώθηκε αρκετές ώρες αργότερα κατά την ανταλλαγή πυρών με τον δράστη.

Ερωτηματικά

Δημοφιλέστερα

To Top