Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Θρίλερ για Βεντουράκη – Τι «κλήρωσε» για Πετζετάκι και Ραξέβσκυ (pics)

Ημερά ηχηρών ονομάτων ήταν η σημερινή σε επίπεδο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Και τούτο καθώς ανάμεσα σε πολλές άλλες περιπτώσεις περιλαμβάνονταν τα σφυριά για ακίνητα του Γιώργου Πετζετάκι, της Δήμητρας Ραξέβσκυ και της Βιργινίας Βεντουράκη.

Ωστόσο για την τρίτη εξ αυτών, στο «παρά πέντε» υπήρξε ανατροπή καθώς το σφυρί που είχε προγραμματιστεί για τη μεζονέτα της στη Φιλοθέη οδηγήθηκε σε αναστολή.

Το ακίνητο της Βιργινίας Βεντουράκη βρίσκεται στη θέση «Καλογρέζα» (σήμερα “Συνοικισμός Υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης”)του Δήμου Φιλοθέης, σε οικόπεδο 1.099,53 τ.μ. και έχει χώρους 340 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 1.186.018 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προ τριετίας για το εκπληκτικό εξοχικό που διατηρούσε ο σπουδαίος δημοσιογράφος και διευθυντής εφημερίδων στην Τήνο. Τον Φεβρουάριο του 2019 το σπίτι βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ και αποκτήθηκε από την κα Κλέλια Χατζηιωάννου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις άλλες δύο περιπτώσεις, τα ακίνητα του Γ. Πετζετάκι και της Δ. Ραξέβσκυ άλλαξαν χέρια.

Το διαμέρισμα του Πετζετάκι στη Βούλα

Για τον Γιώργο Πετζετάκι έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, με την ιστορία του να παραπέμπει σε φιλμ νουάρ του Χόλυγουντ. Έτσι ο σημερινός πλειστηριασμός δεν ήταν παρά ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ της περιπετειώδους πορείας του.

Αφορούσε ένα διαμέρισμα και μια θέση στάθμευσης σε πολυκατοικία στην Άνω Βούλα.

Βρίσκεται ειδικότερα στη θέση Άγιος Νικόλαος στην Άνω Βούλα στην διασταύρωση των οδών Ηλίου (πρώην Ακτής), αρ.29 και Κέρκυρας (Ιφιγενείας). Η πρώτη ιδιοκτησία είναι διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου που αποτελείται από τραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, W.C. ξένων, διάδρομο, έχει δύο βεράντες προς την Νοτιοδυτική πλευρά και άλλη βεράντα προς την Βορειοανατολική πλευρά.Έχει επιφάνεια 220 τ.μ. και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.232.000 ευρώ.

Κατά τον σημερινό πλειστηριασμό το ακίνητο έπιασε υπερδιπλάσια τιμή καθώς κατακυρώθηκε στα 2.875.320 ευρώ.
Μαζί βγήκε και μια θέση στάθμευσης υπογείου 11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 37.000 ευρώ που κατακυρώθηκε στις 58.765 ευρώ.

Το διαμέρισμα αποκτήθηκε από τον Γιώργο Πετζετάκι τον Ιούλιο του 2008 και επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό ήταν η εταιρεία «Θεά Άρτεμις Α.Ε.» που ενεργεί για λογαριασμό της Artemis Securitisation S.A.

Δημοφιλέστερα

To Top