Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις και βομβαρδισμοί στην πλημμυρισμένη Χερσώνα – Βίντεο

Μάχη για να απομακρύνουν τους κατοίκους από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χερσώνας δίνουν από χθες τα σωστικά συνεργεία στη νότια Ουκρανία.

Οι προσπάθειες τους είναι αγωνιώδεις καθώς το έργο τους δυσχαιρένουν και οι συνεχείς βομβαρδισμοί στην περιοχή.

Bίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, δείχνει δημοσιογράφους του βρετανικού δικτύου BBC να μιλούν με κατοίκους της περιοχής, και δευτερόλεπτα μετά να ακούγεται μια εκκωφαντική έκρηξη.

Ακολουθούν σκηνές πανικού με τη γυναίκα που έδινε τη συνέντευξη να παίρνει μαζί της ένα μικρό κορίτσι και να απομακρύνεται ενώ ο εικονολήπτης και το υπόλοιπο συνεργείο να προσπαθούν να διαφύγουν από την περιοχή.

Δείτε το βίντεο

Τα θολωμένα, λασπώδη νερά φτάνουν ήδη στις στέγες της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία και οι διασώστες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να απομακρύνουν, με μικρές βάρκες και αμφίβια οχήματα, τους κατοίκους. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν πλέον ούτε ταυτότητα.

«Δεν έχουμε πλέον σπίτι. Το νερό το κάλυψε μέχρι τη στέγη. Δεν βλέπουμε ούτε τη στέγη», είπε ο 46χρονος Ντμίτρι Μέλνικοφ, βγαίνοντας από ένα αμφίβιο όχημα μαζί με τα πέντε παιδιά του. «Όλη αυτή η ζώνη είναι τώρα κάτω από το νερό. Η στάθμη είναι πάνω από το επίπεδο του ισογείου», είπε, κρατώντας από το χέρι τη μικρή κόρη του.

Η καταστροφή, την Τρίτη, του υδροηλεκτρικού φράγματος της Καχόβκα, στον ποταμό Δνείπερο, προκάλεσε πλημμύρες τόσο στην πλευρά που ελέγχεται από την Ουκρανία –όπου βρίσκεται η πόλη της Χερσώνας– όσο και στα κατεχόμενα από τους Ρώσους εδάφη, στη δεξιά όχθη. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή και προχωρούν σε εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τα νερά του Δνείπερου ανέβηκαν κατά πέντε μέτρα και η στάθμη μπορεί να ανέβει και άλλο εντός της ημέρας.


27283853

Δημοφιλέστερα

To Top