Διεθνή

Βρετανία: Η καθημερινή και η κυριακάτικη Telegraph μαζί με το Spectator οδεύουν προς πώληση μέσω δημοπρασίας

Προς πώληση οδεύουν η καθημερινή και η κυριακάτικη Telegraph μαζί με το περιοδικό Spectator. Τα ιστορικά έντυπα που είναι τρία από τα μεγαλύτερα έντυπα στη Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να πουληθούν εξαιτίας οφειλών της μητρικής τους εταιρίας.

Η τράπεζα Lloyds όρισε ως διαχειρίστρια την AlixPartnners με σκοπό να προχωρήσει στην κατάσχεση των μετοχών που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Μπάρκλει. Μάλιστα η τράπεζα θέλει να προχωρήσει γρήγορα στην δημοπρασία ενώ προτίθεται να απομακρύνει από τις θέσεις τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις δημοπράτηση των εφημερίδων όπως αναφέρει ο Guardian.

Μεταξύ των προσώπων που θα  απομακρυνθούν βρίσκονται ο Έινταν και ο Χάουαρντ Μπάρκλεϊ. Μεταξύ των πιθανών αγοραστών περιλαμβάνονται η DMGT- στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι Mail, Mail on Sunday και η ιστοσελίδα MailOnline- που έχει εκφράσει ενδιαφέρον στο παρελθόν, αν και μπορεί να υπάρξουν ζητήματα περί ανταγωνισμού.

Άλλοι που μπορεί να εκφράσουν ενδιαφέρον είναι ο βελγικός όμιλος Mediahuis, ενώ λιγότερο πιθανό φαίνεται να κινηθεί για την απόκτηση της εφημερίδας ο Τζεφ Μπέζος,σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Ο ιδρυτής της Amazon απέκτησε την Washington Post το 2013 έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων και το 2018 είχε συνδεθεί με πιθανή προσφορά για την αγορά της Telegraph.

Δημοφιλέστερα

To Top