Αθλητισμός

Χιτ – Νάγκετς 94-109: Ραντεβού με την ιστορία Γιόκιτς και Μάρεϊ, break και προβάδισμα το Ντένβερ (vid)

Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως στο Game 3 των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα σε Χιτ και Νάγκετς, ορισμένες κατηγορίες της στατιστικής… μιλάνε από μόνες τους. Το Ντένβερ πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψε στους παίκτες να επιστρέψουν ακόμη και αν είχαν την αγαπημένη τους τέταρτη περίοδο μπροστά τους.

Με τελικό σκορ 94-109 έκαναν το break στο Μαϊάμι με τη σειρά να έχει μεταφερθεί εκεί και να πηγαίνει στο 2-1 υπέρ του συνόλου του Μαλόουν.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6y8ts6r061)

Ο Νίκολα Γιόκιτς παρότι ανά διαστήματα έμοιαζε να μένει από ενέργεια, είχε τους χώρους να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στην άμυνα με βοήθειες του Μαϊάμι που δεν είχε αποτέλεσμα. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των τελικών με τέτοια triple-double νούμερα (32π., 21ριμπ., 10ασ.), αλλά και ο πρώτος με 10+ τριπλές επιδόσεις στα play-offs μίας σεζόν. Μαζί του ο έτερος του διδύμου, Τζαμάλ Μάρεϊ, που αυτή τη φορά προκάλεσε “ζημιά” στους αντιπάλους του με επίσης triple-double (34-10-10). Ενώ ο ανέλπιστος και ευχάριστος παράγοντας άκουσε στο όνομα του Κρίστιαν Μπράουν. Ο rookie των Νάγκετς ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες περιόδους εξέθεσε την προσέγγιση των Χιτ και είχε σημαντική προσφορά στο αποτέλεσμα αυτό.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6xlw1rrls9)

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν συγκινητικός και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει την ομάδα του σε ένα καλό σημείο, όσο οι Χιτ δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να έχουν περισσότερους πρωταγωνιστές στο ματς. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν εκεί με 28 πόντους και 11/24 σουτ συν 4 ασίστ.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι Νάγκετς είχαν την απόλυτη υπεροχή σε ριμπάουντ (58-33), ενώ μοίρασαν 8 περισσότερες ασίστ διορθώνοντας το μόλις 5/18 από το τρίποντο.

Χιτ – Νάγκετς: Το ματς

Οι δύο ομάδες έθεσαν την εκκίνησή τους με ενέργεια από το ξεκίνημα και για τους Χιτ που “επιστράτευσαν” και πάλι στην αρχική τους πεντάδα τον Λοβ, το σκορ έφτασε στο 7-2 με τον βετεράνο φόργουορντ και τον Αντεμπάγιο, ενώ στην άλλη πλευρά οι επιλογές έρχονταν από τον Μάρεϊ (9-8). Οι φιλοξενούμενοι κινούνταν περισσότερο κοντά στη ρακέτα για να πλησιάσουν και να μείνουν δίπλα στον αντίπαλό τους, με τα καλάθια του Γιόκιτς να βάζουν για πρώτη φορά μπροστά το Ντένβερ στο 7ο λεπτό (14-16). Παρά την αστοχία από μακριά, οι Νάγκετς κρατούσαν το ποσοστό στο δίποντο πάνω από το 50% για το 16-20 από τον Γκόρντον την ώρα που με τη βοήθεια του Μπάτλερ οι Χιτ ισοφάρισαν σε 24-24 για το δωδεκάλεπτο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6vy4p8e3bt)

Δημοφιλέστερα

To Top