Ελλάδα

Καιρός: Αίθριος σήμερα με 30άρια – Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Νέα αστάθεια του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι προειδοποιούν για ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες σε πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα μπορεί να μην έχουν μεγάλη διάρκεια αλλά «μπορεί να προκαλέσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής», με τον μετεωρολόγο να εξηγεί πως αυτό οφείλεται στην εκδήλωση των κεραυνών, οι οποίοι εξαιτίας της έντονης αστάθειας εμφανίζουν μεγάλη ισχύ αλλά και συχνότητα. Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην βρίσκονται σε θάλασσες και ακτές και ψηλά σημεία.

Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και από το χαλάζι όπως και από τον μεγάλο όγκο νερού.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct7b7wt2qbtl)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top