Διεθνή

Νέα Υόρκη: «Η μύτη τρέχει, τα μάτια δακρύζουν και ο λαιμός ξεραίνεται» – Η μαρτυρία Βρετανού δημοσιογράφου

Συγκλονίζει η μαρτυρία Βρετανού δημοσιογράφου, ο οποίος για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, βίωσε τον πορτοκαλί εφιάλτη που έχει κάνει κόλαση τις τελευταίες ημέρες τη ζωή των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

Οι πολίτες του «Μεγάλου Μήλου» προσπαθούν να πάρουν μια ανάσα από τους καπνούς που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στον Καναδά.

«Τα μάτια μου τσούζουν, ο λαιμός ξεραίνεται, η μύτη τρέχει», υποστηρίζει ο Τομ Λέναρντ, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» στη Νέα Υόρκη.

«Σαν την απειλητική εναρκτήρια σκηνή μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ο θολός πορτοκαλί ουρανός θυμίζει κάτι από δυστοπικό θρίλερ. Στη συνέχεια, σε… χτυπάει η καυτή μυρωδιά του καμένου, σαν κάποιος γείτονας να έβαλε κάτι δυσάρεστο στη φωτιά. Μέσα σε μισή ώρα έχω απίστευτο πονοκέφαλο», γράφει ο Τομ Λέναρντ, που βίωσε την αφόρητη ατμόσφαιρα από τους καπνούς που ταξίδεψαν από τον Καναδά μέχρι την «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ».

«Οι δρόμοι είναι ήσυχοι, τα πάρκα σχεδόν άδεια με λίγους μόνο γενναίους ιδιοκτήτες σκύλων που βρίσκονται εκεί από ανάγκη, ούτε παιδιά που παίζουν ούτε τζόκινγκ, τίποτα» συμπληρώνει.

Ξαφνικά, τα οφέλη της άσκησης στην ύπαιθρο για την υγεία ξεπερνιούνται κατά πολύ από τους κινδύνους της, καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά έχει φτάσει σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Δημοφιλέστερα

To Top