Διεθνή

Κολομβία: Πώς σώθηκαν τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν στη ζούγκλα – Τα στοιχεία που βοήθησαν τις αρχές

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν οι διασώστες εντόπισαν σαν από θαύμα ζωντανά τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 1, 4, 9 και 13 ετών, έπειτα από 40 ημέρες μέσα στη ζούγκλα της Κολομβίας.

Τα αγνοούμενα παιδιά έγιναν το επίκεντρο μιας τεράστιας επιχείρησης διάσωσης στην οποία συμμετείχαν δεκάδες στρατιώτες και ντόπιοι. Η μητέρα των παιδιών και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν όταν το ελαφρύ αεροσκάφος τους συνετρίβη στη ζούγκλα την 1η Μαΐου.

Ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο δήλωσε: «Ήταν μόνοι τους, οι ίδιοι πέτυχαν ένα παράδειγμα απόλυτης επιβίωσης που θα μείνει στην ιστορία», τονίζοντας πως η διάσωση των τεσσάρων αδελφών ήταν «χαρά για ολόκληρη τη χώρα».

Τα παιδιά ανήκουν στην ιθαγενική ομάδα Huitoto. Ο Κολομβιανός πρόεδρος μοιράστηκε μια φωτογραφία με πολλά μέλη του στρατού και της κοινότητας των ιθαγενών να φροντίζουν τα παιδιά τα οποία αγνοούνταν για 40 ημέρες.

Ένας από τους διασώστες κρατούσε ένα μπιμπερό στο στόμα του μικρότερου παιδιού, ενώ ένας άλλος τάιζε ένα από τα άλλα παιδιά από μια κούπα με ένα κουτάλι. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπογκοτά, όπου ασθενοφόρα τα μετέφεραν στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Δημοφιλέστερα

To Top