Αθλητισμός

Τελικός Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ (22:00, Cosmote Sport 1, MEGA)

Το (ετήσιο) ποδοσφαιρικό Game of Thrones φτάνει σήμερα το βράδυ στο τέλος του και το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε νέα Βασίλισσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του Champions League, θα παραδώσει τα σκήπτρα της, έχοντας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην Πόλη που ενώνει δύο ηπείρους, Ευρώπη και Ασία, κοντράρονται για πρώτη  φορά για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης δύο ομάδες οι οποίες δεν έχουν Ευρωπαίο ιδιοκτήτη, ενώ γενικά Μάντσεστερ Σίτι (Άραβες ιδιοκτήτες) και Ίντερ (Κινέζοι ιδιοκτήτες) βρίσκονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε επίσημο ματς…

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους (για τον Καταλανό θα είναι το τρίτο καθώς το έχει πάρει το 2009 και το 2011 με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα), στον δεύτερο τους τελικό (όπου ηττήθηκαν πριν από 2 χρόνια από την Τσέλσι στο Πόρτο), κόντρα στην Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι που μετρά τρεις κούπες (19164, 1965, 2010).

Στα χαρτιά το απόλυτο φαβορί είναι η Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει κάνει μια μυθική χρονιάς, πανηγυρίζοντας το ντάμπλ στην Αγγλία και διεκδικώντας σήμερα το τρεμπλ, καθώς η… κούπα με τα μεγάλα αυτιά είναι η μοναδική που δεν έχουν καταφέρει να σηκώσουν οι Άραβες ιδιοκτήτες της από τη στιγμή που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας.

Το μονοπάτι της Σίτι ως τον τελικό της Πόλης ήταν σαφέστατα πιο δύσβατο απ’ αυτό της Ίντερ, καθώς μετά τους 16 όπου απέκλεισε τη Λειψία, αντιμετώπισε διαδοχικά Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, καταφέρνοντας να τις αποκλείσει χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

«Σίγουρα η κατάκτηση του τροπαίου είναι ένα όνειρο. Η μέρα του τελικού είναι μία μέρα για να είναι χαρούμενοι οι οπαδοί τόσο της Ίντερ όσο και της Μάντσεστερ Σίτι», είπε χθες ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποθεώνοντας τους ποδοσφαιριστές του: «Πάντα έχω καλούς παίκτες. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είχα τον Μέσι στο παρελθόν και τον Χάαλαντ τώρα! Δεν αστειεύομαι, αυτή είναι η αλήθεια. Ένας προπονητής δεν έχει σκοράρει ποτέ!».

Σε αντίθεση με την Σίτι, η Ίντερ είχε πιο εύκολο ταξίδι μέχρι την Πόλη. Αφού «καθάρισε» τις δύο κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας (την Πόρτο στους 16 και τη Μπενφίκα στους 8) στα ημιτελικά βρέθηκε αντίπαλος με την συμπολίτισσα Μίλαν την οποία απέκλεισε με δύο νίκες φτάνοντας μετά από 13 χρόνια ξανά στον τελικό.

«Γνωρίζουμε πως πρέπει να παίξουμε. Ξέρουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτήν την στιγμή η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ξέρουμε το μονοπάτι μας, είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το δυνατόν λιγότερα λάθη», είπε από την πλευρά του ο Σιμόνε Ιντζάγκι με τον Ιταλό να συμπληρώνει:

«Είναι το 57ο παιχνίδι μας στη σεζόν και τα προηγούμενα 56 μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρισκόμαστε εδώ. Οι δύσκολες στιγμές μας έκαναν πιο δυνατούς. Αξίζαμε να χάσουμε κάποια μας, να κερδίσουμε κάποια άλλα. Κάναμε τρελή προσπάθεια και αυτή μας έφερε στην Κωνσταντινούπολη. Έχουμε την ευκαιρία να γραφτούν τα ονόματά μας στην ιστορία της ομάδας. Είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ο τελικός των πολλών εκατομμυρίων
Η δόξα και το γόητρο που παίρνει ο νικητής του τελικού του Champions League είναι πραγματικά ανεκτίμητα, ωστόσο πέρα απ’ αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για το ποδοσφαρικό Ελ Ντοράντο που μοιράζει εκατομμύρια. Για την ακρίβεια δίσεκατομμύρια καθώς συνολικά η UEFA δίνει στις ομάδες που συμμετέχουν περισσότερα από 2 δις.

Κι απ’ αυτά ο νικητής θα πάρει κάτι περισσότερα από 100 εκατομμύρια, καθώς στα 20 εκατομμύρια είναι το έπαθλο του τελικού (15 παίρνει ο φιναλίστ).

Δημοφιλέστερα

To Top