Αθλητισμός

Τελικός Champions League: Οι τέσσερις σωτήρες του Πεπ και ο μικρός αδερφός του Πίπο Ιντζάγκι

Το παιχνίδι στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» ξεκινά και η εικόνα είναι αυτή που θα περιμέναμε.

Το συμπαγές αμυντικό μπλοκ της Ίντερ δεν επιτρέπει στη Μάντσεστερ Σίτι να βρει ένα γρήγορο γκολ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα της έδινε λίγο-πολύ και το ματς, και αυτό δίνει την ευκαιρία στους διαβασμένους Ιταλούς να αρχίσουν να διεκδικούν στα ίσα την κούπα.

Στα χαρτιά, η Ίντερ ήταν το αδιαφολονίκητο αουτσάιντερ παρά την ποιότητα που διαθέτει στο σύνολό της, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά είχε κανείς την αίσθηση πως από στιγμή σε στιγμή θα έρθει όντως το γκολ που θα αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά από την ανάποδη. Ακόμη και χωρίς να παραβιαστεί η εστία του Έντερσον Μοράες, τα flashbacks από προηγούμενες απόπειρες για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν αρχίσει και χτυπάνε ένα-ένα τους «πολίτες», με κατά πάσα πιθανότητα κύριο αυτό του τελικού κόντρα στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ το 2019.

Για πολλή ώρα το ματς προμηνύει πως η Σίτι θα bottlάρει (αγγλική αργκό εκ του bottle, θα τα κάνει πάλι χάλια) κι εκεί είναι που αναζητούνται κάποιες μεγάλες ατομικές εμφανίσεις από την πλευρά των πρωταθλητών Αγγλίας.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9ad303d4q9)

Οι τέσσερις σωτήρες του Πεπ

Ελλείψει του Κάιλ Γουόκερ αλλά και με μονίμως προωθημένο τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος είχε πάρει στις πλάτες του όλο το επιθετικό παιχνίδι και τη δημιουργία από τη μέση και μπροστά, ο Φεντερίκο Ντιμάρκο βρίσκει αρκετά συχνά χώρο για να ανέβει, «ιδρώνοντας» τον Πεπ και τους συνεργάτες του.

Κάποιες λάθος αποφάσεις αλλά και ένα κόμπλεξ που φαίνεται να υπάρχει σε πάρα πολλά παιχνίδια ανάμεσα στους επιθετικούς των «νερατζούρι» –οι οποίοι πρωτίστως κυνηγούν να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και να σε αρκετές των περιπτώσεων δεν σηκώνουν κεφάλι για να πασάρουν ούτε με αίτηση– κρατάνε ακόμη τους «πολίτες» σε μια τύποις θέση ισχύος.

Ο τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν το σημείο αναφοράς του πρώτου ημιχρόνου, και όχι για τον προφανή λόγο. Με το που ο Βέλγος πλέιμεϊκερ σηκώνει το χέρι του και ζητάει αναγκαστική αλλαγή, η λογική σκέψη είναι πως η Σίτι θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο στη δημιουργία ευκαιριών. Άλλωστε μιλάμε για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο είδος του για τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, αλλά και από την αρχή του χρόνου γενικότερα.

Ωστόσο ο Ντε Μπρόινε δεν πατάει εξ αρχής καλά και ο τραυματισμός του αυτός –εκ του αποτελέσματος– έρχεται σαν λύτρωση για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ειδάλλως ο Καταλανός κόουτς δεν θα κουνούσε τον παίκτη του από την ενδεκάδα με τίποτα. Με την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, ο Ιλκάι Γκιουντογκάν συνειδητοποιεί πως πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να αποφευχθούν τα χειρότερα κι από εκείνο το σημείο αρχίζει να αγωνίζεται ως πραγματικός αρχηγός στο ενδεχομένως τελευταίο παιχνίδι του με τη γαλάζια φανέλα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct98xnnyew3l)

Παράλληλα, η ηρεμία που δεν βγάζουν οι Μανουέλ Ακάντζι και Νατάν Ακέ έχει αρχίσει και ζεσταίνει τον Έντερσον, αλλά και τον εκ των κορυφαίων σέντερ μπακ του πλανήτη (αν όχι του κορυφαίου αυτή τη στιγμή) Ρούμπεν Ντίας.

Δημοφιλέστερα

To Top