Οικονομία

Γιατί το luxury cruising ταιριάζει πολύ στην Ελλάδα

Η θερινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και ασφαλώς η κρουαζιέρα στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, σημειώνοντας ισχυρή βελτίωση συγκριτικά με το 2022. Αυτό το βλέπουμε με την υψηλή πληρότητα όλων των πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και των mega cruisers, έναντι της περιορισμένης πληρότητας που υπήρχε τέτοια εποχή το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Επίσης, υπάρχει η προσδοκία ότι η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας θα έχει ανάπτυξη σε πολύ υψηλά επίπεδα μέσα στο 2023 και ίσως να πλησιάσει τα αποτελέσματα του 2019 σε απόλυτους αριθμούς επισκεπτών. Μερικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από την CLIA προβλέπουν ότι το 2023 ίσως πλησιάσουμε σε διεθνές επίπεδο και σε όλες τις αγορές τα 33 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός συγκριτικά μεγαλύτερος από τα 30 εκατομμύρια επιβάτες το έτος 2019, αλλά και από το καταστροφικό 2020 λόγω της πανδημίας όπου το μέγεθος των επιβατών είχε φτάσει μόλις στα 8 εκατομμύρια.

Μιλώντας με τον κ. Θεόδωρο Κόντε, επίτιμο πρόεδρο της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και νυν διευθυντή της Majestic Cruises, εξετάσαμε την εικόνα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, προτού περάσουμε στην πολυτελή κρουαζιέρα που ανθεί και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top