Οικονομία

Από τον φαλλοκράτη Μπερλουσκόνι στη μητριαρχία της Μαρίνα – Το δαχτυλίδι της διαδοχής στην αυτοκρατορία του Καβαλιέρε

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αγαπούσε (ίσως υπερβολικά) τις γυναίκες και είχε κατηγορηθεί επανειλημμένως από τις ιταλικές και όχι μόνο φεμινιστικές οργανώσεις για τις απόψεις του και δη, τον τρόπο ζωής του, που πολλές φορές ευτέλιζε το ασθενές φύλο. Ο ίδιος, βέβαια, δεν πτοήθηκε ποτέ και επέμενε να υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας. Και ο καλύτερος τρόπος για να το αποδείξει ήταν η τεράστια αδυναμία που έτρεφε στο πρωτότοκο παιδί του, την Μαρίνα, την οποία φαίνεται πως προετοίμαζε από τα… γεννοφάσκια για να κληρονομήσει το αρχηγικό «δαχτυλίδι» της αυτοκρατορίας του.

Παρά τη λίαν άστατη προσωπική του ζωή, ο Καβαλιέρε παντρεύτηκε μόνο δύο φορές αποκτώντας συνολικά πέντε παιδιά, την Μαρία Ελβίρα (γνωστή ως Μαρίνα) και τον Πιερ Σίλβιο από τον πρώτο του γάμο με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ’Όλιο καθώς και τρία ακόμη παιδιά, την Μπάρμπαρα, την Ελεονόρα και τον Λουίτζι από το γάμο του με την επί πολλά χρόνια ερωμένη του και αργότερα δεύτερη σύζυγο του, Βερόνικα Λάριο.

Η διανομή των ρόλων

Από τα παιδιά του, η 57χρονη Μαρίνα και ο 54χρονος Πιερ Σίλβιο είναι αυτά που κατέληξαν να έχουν το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο ρόλο στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία και να διαθέτουν ουσιαστικά τα φόντα για να τον διαδεχτούν πρακτικά. Όμως, ως παραδοσιακός Ιταλός ο Σίλβιο δεν έκρυψε ποτέ την ιδιαίτερη αδυναμία που είχε στην πρωτότοκη κόρη του, τις απόψεις και τις συμβουλές της, με αποτέλεσμα όχι μόνο να την χρίσει άτυπα(!) ως διάδοχο του, αλλά να την αναμείξει και στην πολιτική καριέρα του σε σημείο που τα τοπικά media να έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές, αν θα ενδιαφερόταν να αναλάβει και τα ηνία της Forza Italia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top