Οικονομία

Αυτή είναι η πύλη σε έναν άλλο “πλανήτη” – Το νέο αρχιτεκτονικό θαύμα της Σαουδικής Αραβίας

Το Mukaab αποτελεί μέρος του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου Saudi Vision 2030, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη ριζική και συνολική ανάπλαση της συνοικίας New Murabba (έκτασης 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων) και στην ανάδειξή της ως το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο στην Σαουδική Αραβία. Θα απαρτίζεται από ένα εντυπωσιακό μείγμα κατοικιών, ξενοδοχείων, χώρων γραφείων αλλά και υπαίθριων πάρκων και διαδρόμων, ενώ θα απέχει από το αεροδρόμιο του Ριάντ, μόλις 20΄.

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η New Murabba Development Company, συμφερόντων του διαδόχου πρίγκιπα Mohammed bin Salman. Το κόστος του έργου δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο αυτό που επίσημα έχει ανακοινωθεί είναι ότι, χρηματοδοτείται από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων, το οποίο επενδύει κεφάλαια για λογαριασμό της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με μία αρχική εκτίμηση των προβλεπόμενων εσόδων, αυτά, μέσα σε μία πενταετία από την παράδοση του έργου, θα αγγίξουν τα 180 δισεκατομμυρίων ριάλ ( ή αλλιώς τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Συν τοις άλλοις, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 330.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα συμβάλει και αυτό στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Το Mukaab θα δοθεί σε λειτουργία σε επτά χρόνια από σήμερα, ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές έχει ήδη ολοκληρωθεί το 20% των εργασιών, μία εξέλιξη που τους δίνει την βεβαιότητα ότι βρίσκονται “εντός των προθεσμιών”. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι κορωνίδα του project Saudi Vision 2030, εξακολουθεί, σταθερά, να αποτελεί η θηριώδης πόλη, Neom, ένας υπερσύγχρονος τεχνολογικός παράδεισος 26.500 τ.μ., στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top