Ελλάδα

Καιρός: Δείτε σε χάρτες πού και πότε θα χτυπήσουν βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι το απόγευμα σύμφωνα με τους χάρτες για τον καιρό που δημοσιεύει το meteo.gr.

Σύμφωνα με τους χάρτες αυτούς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας, καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική.

Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Δείτε τους χάρτες με το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών


kairos-vroxes-triti1


kairos-vroxes-triti2

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-06-2023

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-06-2023
Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top