Οικονομία

Όλα τα σπίτια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Μία από τις βίλες του έχει 126 δωμάτια

Από τη δεκαετία του 1960, τότε που το Μιλάνο συμβόλιζε την οικονομική άνθηση της Ιταλίας, ο Silvio Berlusconi άρχισε να αναμιγνύεται με την αγοραπωλησία ακινήτων. Υπολογίζεται τότε ότι 600.000 “μετανάστες” από το νότο και την περιοχή του Βένετο ήρθαν να εγκατασταθούν στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Έπρεπε να τους δοθεί μια στέγη. Η πόλη ήταν γεμάτη γερανούς, οι μπετονιέρες ήταν σε πλήρη λειτουργία και έτσι νέες συνοικίες ξεφύτρωναν. Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας και πολιτικός διέκρινε γρήγορα τα οφέλη (και τα κέρδη) που θα μπορούσε να αποκομίσει από αυτή την “έκρηξη”. Η πρώτη του συμφωνία για ακίνητα ήταν η κατασκευή μιας ομάδας κατοικιών χαμηλού κόστους. Μόνο που στον ίδιο άρεσαν οι εντυπωσιακές, πολυτελείς κατοικίες και τις οποίες φρόντισε να μπορεί να τις αποκτήσει.

Για εννέα χρόνια, ο Silvio Berlusconi ήταν επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και, κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, απέκτησε πολλά σπίτια. Βέβαια η εμπλοκή του με τα ακίνητα ήταν μια συνεχής αγορά και πώληση, σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν κάποια από τα ακίνητα του Μπερλουσκόνι περιλαμβάνουν ακόμη κάποιες από τις ιστορικές κατοικίες του.

Όλα τα σπίτια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Μία από τις βίλες του έχει 126 δωμάτια

Villa San Martino, Arcore

Η πιο γνωστή από τις κατοικίες του Silvio Berlusconi, ένα κομψό αρχοντικό που χτίστηκε από τους Marchesi Casati Stampa τον 18ο αιώνα, πουλήθηκε το 1973 από την Anna Maria Casati Stampa di Soncino στον τότε επιχειρηματία Silvio Berlusconi. Ολόκληρη η ιδιοκτησία, η οποία εκτιμήθηκε σε 7,3 δισεκατομμύρια λιρέτες τη δεκαετία του 1980, περιλαμβάνει μια πινακοθήκη, μια βιβλιοθήκη με 10.000 τόμους και ένα πάρκο με παρακείμενο στάβλο. Στο πάρκο της βίλας ο Μπερλουσκόνι είχε ανεγείρει ένα προσωπικό μαυσωλείο για τον ίδιο, την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες.

Όλα τα σπίτια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Μία από τις βίλες του έχει 126 δωμάτια

Villa Certosa, Porto Rotondo
Μια άλλη εμβληματική κατοικία στη ζωή του Μπερλουσκόνι είναι η Villa Certosa στο Πόρτο Ροτόντο, προάστιο της Όλμπια, που χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό ως χώρος υποδοχής για διακοπές διαφόρων Ευρωπαίων ηγετών όταν ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης, όπως ο Τζορτζ Μπους, ο Τόνι Μπλερ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η βίλα αυτή αγοράστηκε από τον Μπερλουσκόνι τη δεκαετία του 1970, αλλάζοντας το όνομά της από Villa Monastero σε Villa Certosa. Με 126 δωμάτια και 4.500 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, η βίλα ανακηρύχθηκε επίσης με κυβερνητικό διάταγμα το 2004 ως “εναλλακτική τοποθεσία μέγιστης ασφάλειας για την ασφάλεια του πρωθυπουργού”. Σήμερα φαίνεται ότι έχει τεθεί προς πώληση στην τιμή των 259 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα σπίτια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Μία από τις βίλες του έχει 126 δωμάτια
Palazzo Grazioli, Ρώμη
Η κύρια κατοικία του από το 2013 έως το 2020, έγινε το σπίτι του Cavaliere το 1996, όταν νοίκιασε τον κύριο όροφο του κτιρίου από τον ιδιοκτήτη του Giulio Grazioli Lante della Rovere. Το παλάτι, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και βρίσκεται κοντά στην κύρια έδρα της κυβέρνησης της Ιταλίας, βρισκόταν καθημερινά στην εθνική πολιτική επικαιρότητα τα χρόνια που ο Μπερλουσκόνι ήταν πρωθυπουργός. Στη Ρώμη, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι μετακόμισε στη βίλα που του ανήκε στην Appia Antica, όπου έμενε ο σκηνοθέτης Franco Zeffirelli, στον οποίο είχε παραχωρήσει δωρεάν δάνειο!

Όλα τα σπίτια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Μία από τις βίλες του έχει 126 δωμάτια

Δημοφιλέστερα

To Top