Οικονομία

Παγκόσμια φρενίτιδα για τις συναυλίες της Taylor Swift – Στα 1.200 δολάρια τα εισιτήρια στην αγορά μεταπώλησης

Με τους περιορισμούς της πανδημίας να έχουν πλέον χαλαρώσει, οι συναυλίες έχουν επιστρέψει δυναμικά. Ωστόσο, η εκτόξευση του πληθωρισμού σε πολλές χώρες και η αύξηση της προσέλευσης σε συναυλίες κατά 24% από το 2019, σύμφωνα με την επίσημη εταιρεία πώλησης εισιτηρίων Ticketmaster, οδηγούν τις τιμές των εισιτηρίων να είναι φέτος υψηλότερες από ποτέ.

Για τις περισσότερες συναυλίες τα κόστη έχουν υπερδιπλασιαστεί, με τη μέση τιμή του εισιτηρίου για μια συναυλία στο SeatGeek, έναν δημοφιλή ιστότοπο μεταπώλησης, να έχει εκτοξευθεί από το 2019 από τα 125 δολάρια στα 252 δολάρια. Τίποτα βέβαια δεν αγγίζει την φρενίτιδα που έχει δημιουργήσει η ζήτηση και μεταπώληση εισιτηρίων για την περιοδεία Eras Tour. Από ότι φαίνεται πολλοί λάτρεις της Taylor Swift στην Αμερική έχουν έρθει αντιμέτωποι με το ηθικό δίλημμα του να πληρώσουν το ενοίκιο τους, ή την παρουσία τους στο φαντασμαγορικό σόου της pop star.

To πολυπόθητο πάσο των 1.200 δολαρίων

Πολλοί φανς της τραγουδίστριας περίμεναν για ώρες υπομονετικά στην ηλεκτρονική ουρά του Ticktmaster, της επίσημης πλατφόρμας πώλησης των εισιτηρίων της συγκεκριμένης περιοδείας. Κάποιοι από αυτούς κατόρθωσαν να αγοράσουν το πάσο τους για μια από τις συναυλίες σε τιμές που κυμάνθηκαν από 200 έως 500 δολάρια. Ποσά που μπορεί να φαίνονται αρκετά υψηλά, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, αλλά που όμως ήταν πολύ πιο ανώδυνα σε σχέση με αυτά που ακολούθησαν.

Οι φανατικοί που δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν τα επίσημα εισιτήρια, στράφηκαν προς διάφορους μεταπωλητές με την ελπίδα μιας ναι μεν ακριβότερης αγοράς, αλλά μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο. Εν τέλει ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι απρόσμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top