Ελλάδα

Τα αθηναϊκά στέκια του Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του

Η αθηναϊκή περιπέτεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκινά από το γήπεδο του Φιλαθλητικού στου Ζωγράφου. Για να πάει ο Γιάννης από τα Σεπόλια, την γειτονιά που κάποτε αποτελούσε πεδίο εφόδων των οπαδών της “Χρυσής Αυγής”, μέχρι το γήπεδο του Ζωγράφου έπρεπε να έχει μαζί του τη “λευκή ασπίδα” του: Τον τότε συμπαίκτη του Αλέξανδρο Ζόγκα.


IMG_0758_2

Γήπεδο Τρίτωνα Σεπολίων

Μια μέρα, ο Αλέξανδρος πήρε μαζί του κατά λάθος την αγαπημένη μπάλα του Γιάννη. Την επόμενη μέρα την έψαχνε σαν τρελός. Τον καθησύχασε ο Αλέξανδρος ότι θα του την επέστρεφε την επόμενη μέρα. Και τότε ο Αντετοκούνμπο αστειευόμενος του είπε αυτό: “Δεν είναι απλώς μια μπάλα του μπάσκετ. Μια μέρα θα λες ότι είχες την μπάλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του παίκτη των Lakers”.

Εκανε κι άλλα διορατικά σχόλια τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Στα τέλη του 2008 συγκεκριμένα, πριν γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Γιάννης περπατούσε με τον Αλέξανδρο και είπε “…όταν γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ ένας μαύρος, εγώ θα γίνω εκεί αρχηγός”. Η πρόβλεψη εκπληρώθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Δεύτερη αθηναϊκή στάση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το γήπεδο του Τρίτωνα Σεπολίων. Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο για τα δεδομένα του εγχώριου πρωταθλητισμού, γήπεδο έζησε αναμφίβολα την πιο μεγάλη του στιγμή τις 29 Ιουνίου 2019, όταν διάσημο αθλητικό brand επέλεξε ακριβώς το γήπεδο του Τρίτωνα για να παρουσιάσει τα Zoom Freak One, τα πρώτα παπούτσια της μάρκας αφιερωμένα σε ένα Ευρωπαίο παίκτη.


5350760

Γήπεδο Τρίτωνα Σεπολίων

Ήταν μια εντυπωσιακή εκδήλωση που κάλυψαν δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο, με χιλιάδες θαυμαστές του Γιάννη να κατακλύζουν ακόμα και όλα τα γειτονικά μπαλκόνια.
Η οδός Δυρραχίου, που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια του Γιάννη, στολίστηκε σαν να ήταν γιορτή: Μουσική σε μεγάλη ένταση, φωτορυθμικά και γιγαντοοθόνες για να τιμηθεί ο Αντετοκούνμπο. Όλα έγιναν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας προκειμένου να αναδειχθεί η γειτονιά στην οποία ο Γιάννης νιώθει ότι ανήκει.

“Εκεί δεν χρειάζεται να είμαι ο Greek Freak, είμαι απλώς ο Γιάννης”, λέει ο ίδιος. Την ίδια ημέρα, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν ότι θα τους δινόταν ένα κουτί που θα περιείχε ένα Δελτίο Τύπου που θα περιέγραφε συνοπτικά την ιστορία των Αντετοκούνμπο στη γειτονιά. Επίσης θα τους έδιναν ένα μήλο, ένα σάντουιτς κι ένα χυμό, ως σύμβολο της βοήθειας που έδιναν στα αδέλφια κάποιοι άνθρωποι της περιοχής: Αυτή η Ελλάδα θα έμελε να είναι η αγαπημένη του Γιάννη.

Δημοφιλέστερα

To Top