Blog

Ο Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο 80% του νέου υπουργικού συμβουλίου (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

Απόλυτα προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, εφόσον εξασφαλίσει αυτοδυναμία, μαθαίνουμε ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταλήξει στο 80% του νέου υπουργικού συμβουλίου. Έχουν “κλειδώσει” όλες οι θέσεις των υπουργών και απομένουν 4-5 θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

Παράλληλα έχει προαναγγείλει αλλαγές στη δομή των υπουργείων, με την ίδρυση τουλάχιστον ενός νέου υπουργείου (Κοινωνικής και Στεγαστικής Πολιτικής), εσωτερικές μετακινήσεις αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων, ενώ εξετάζεται και η σύσταση υπερυπουργείου Συντονισμού όπου ο επικεφαλής θα έχει υπό την εποπτεία του όλα τα τρέχοντα προγράμματα με έμφαση τα αναπτυξιακά και θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου ή και ενός υπερυπουργείου Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής.  Για τα δύο αυτά νεοσύστατα υπουργεία τα που ακούγονται είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Στα δυνατά χαρτιά της ΝΔ που αναμένεται να αξιοποιηθούν και στην επόμενη κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Δένδιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης.

Στον μεταξύ έχουν «φουντώσει» τα σενάρια για αξιοποίηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη ( επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας) στο υπουργείο Υγείας.

Στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής θέση μπορεί να έχει και ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, μέχρι πρότινος γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται ο Άκης Σκέρτσος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και Γιάννης Μπρατάκος και τα τρία αυτά πρόσωπα για παίξουν κομβικό ρόλο στην  κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top