Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης από το Super Puma

Όσο συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Δείχνει τη στιγμή που το ελικόπτερο  Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας κατεβάζει το ειδικό καλάθι στο σκάφος του λιμενικού και διασώζει τους τέσσερις μετανάστες προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Τα πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Έγινε γνωστό ότι όλα τα μέσα έχουν διατεθεί μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενώ η φρεγάτα «Κανάρης» ανέλαβε OSC (Οn Scene Coordinator) από τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του ναυαγίου.

Ηδη έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει κατά πολύ. Την ίδια ώρα, 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Είκοσι έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Οι σοροί που έχουν εντοπιστεί είναι σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κόρινθο. Επίσης τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση.

Δείτε βίντεο από την άφιξη των μεταναστών στην Καλαμάτα


Ναυάγιο στην Πύλο - Άφιξη στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΚΟ, το σήμα που δόθηκε στο Λιμενικό στις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6) αφορούσε περίπου 600 άτομα.

Δημοφιλέστερα

To Top