Αθλητισμός

Φέντερερ για το 23ο Grand Slam του Τζόκοβιτς: «Απίθανο αυτό που έκανε, θα κερδίσει περισσότερα»

Λίγες ημέρες μετά τον Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχάρη τον Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση του Roland Garros που είναι το 23ο Grand Slam.

Ο Ελβετός που έχει αποσυρθεί εδώ και λίγους μήνες από το τένις ήταν ο πρώτος που έφτασε στα 20 Grand Slam και εν συνεχεία τον ξεπέρασε πρώτα ο Ράφα Ναδάλ και μετά ο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο Φέντερερ εγκαινίασε ένα νέο γήπεδο στο Λονδίνο και στο περιθώριο της εκδήλωσης είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο. Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει.

Το είδαμε με τη Σερένα, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης. Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο tour, ο Σάμπρας έφτανε τα 14 Slams και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί. Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20.

Μετά ο Ράφα πήγε στα 22. Τώρα ο Νόβακ έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο tour, το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».

Δημοφιλέστερα

To Top