Ελλάδα

Ξάνθη: Τον έπιασαν να καλλιεργεί σχεδόν 200 δενδρύλλια κάνναβης

“Δίπορτο” στην καλλιέργεια κάνναβης είχε κάνει ένας Έλληνας, ο οποίος είχε στήσει δυο φυτείες στην αυλή του σπιτιού του και σε ένα θερμοκήπιο στον οικισμό της Ξάνθης όπου κατοικεί και καλλιεργούσε συνολικά 193 δενδρύλλια. Οι δυο χασισοφυτείες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Αρχικά, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του δράστη και διαπίστωσαν ότι στην αυλή του καλλιεργούσε 148 δενδρύλλια κάνναβης. Στο εσωτερικό του σπιτιού, βρέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 373,5 γραμμαρίων και μια συσκευασία με σπόρους και τρίμματα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε και το θερμοκήπιο στο οποίο καλλιεργούσε άλλα 45 χασισόδεντρα ύψους 0,25 ως 2,50 μέτρων! Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Έπιασαν 50χρονο και 18χρονη με κάνναβη

Χειροπέδες σε έναν 55χρονο και τη μόλις 18 χρόνων σύντροφό του πέρασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι όπου διέμεναν σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο μετά από πληροφορίες ότι κατείχαν ναρκωτικά. Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι 60 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατέσχεσαν μαζί με ένα μαχαίρι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Μίνι χασισοφυτεία από έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,50 μέτρου καλλιεργούσε ένας Έλληνας σε θαμνώδη έκταση σε περιοχή της Πιερίας. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης συνέλαβαν τον καλλιεργητή, ενώ τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν όπως και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε στο σπίτι του.

Δημοφιλέστερα

To Top