Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης περιέγραψε την επόμενη κυβέρνησή του – «Rotation» στους υπουργούς, πρόσωπα χωρίς ιδεολογικό πρόσημο

Την στρατηγική που θα ακολουθήσει σε κεντρικούς τομείς η επόμενη κυβέρνηση αλλά και το προφίλ των προσώπων που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει την εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως αν οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε «rotation», αλλάζοντας πόστα σε «πρωτοκλασάτους» υπουργούς και αξιοποιώντας νέα πρόσωπα από άλλους ιδεολογικούς χώρους.

Ειδικότερα, περιγράφοντας τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης τόνισε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες και απαραίτητες τομές περιγράφοντας ορισμένες ως εξής:

– Να παρέμβουμε δραστικά για να ξαναστήσουμε το νέο ΕΣΥ

– Αξιολόγηση παντού

– Μεγάλες ψηφιακές αλλαγές

– Οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα μειώνει ανισότητες.

«Εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός στις 27 Ιουνίου θα ορκιστεί κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος» είπε για να εξηγήσει «Οι πολίτες μας επιβράβευσαν για το έργο, το ύφος και το ήθος μας και ζήτησαν να τρέψουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Εχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης να προχωρήσω σε μεγάλες αλλαγές. Θα αναζητήσω τον καλύτερο ή την καλύτερη για κάθε θέση και αποστολή» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος εξαιτίας της ανεύθυνης, όπως την χαρακτήρισε, στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη, χαιρέτισε ωστόσο τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως προς την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη


Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδικά για τον τομέα του ΕΣΥ είπε μεταξύ άλλων πως εντός του επόμενους έτους θα λειτουργήσουν 6 βάσεις ευέλικτων ελικοπτέρων για διακομιδές ασθενών κυρίως από νησιά ή από δυσπρόσιτες ηπειρωτικές περιοχές ενώ σημείωσε ότι θα «τρέξουν» με ταχύτητα οι διαδικασίες πρόσληψης 10.000 υγειονομικών.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει την περαιτέρω αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ενώ πρόσθεσε ότι σε πιθανή συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο θα επιχειρήσει να θέσει ένα πιο σαφές πλαίσιο για την επίλυση της μοναδικής διαφοράς των δύο χωρών για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα ενώ παράλληλα θα του επισημάνει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Ροδόπη.

Δημοφιλέστερα

To Top