Αθλητισμός

Ευρωμπάσκετ γυναικών, Ισπανία – Ελλάδα 76-60: Ήττα και μπαράζ με την Τσεχία

Το ελληνικό DNA εμφανίστηκε ξανά. Αλλά δεν ήταν αρκετό αυτή τη φορά για να λυγίσει την Ισπανία στο Τελ Αβίβ.

Έτσι και αλλιώς, η «ρόχα» έπαιζε για την επιβίωσή της (με ήττα έμενε εκτός EuroBasket 2023). Όχι πως η Ελλάδα δεν πάλεψε το ματς (ήττα με 76-60). Το έκανε και με το παραπάνω. Και παρά το ροτέισον που έπρεπε να γίνει (αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά και η Μποσγανά και η Καρλάφτη), η γαλανόλευκη ζόρισε την Ισπανία για τρία δεκάλεπτα.

Προτού γνωρίσει την ήττα, η οποία τη στέλνει στον αγώνα μπαράζ απέναντι στην Τσεχία σε λιγότερο από 24 ώρες (Δευτέρα, 19/6, είτε στις 18:00, είτε στις 21:00, με πιθανότερη ώρα τη δεύτερη).

Πρώτη σκόρερ ήταν η Αρτεμις Σπανού με 14 πόντους, η Πηνελόπη Παυλοπούλου είχε 13 και η Μαριέλλα Φασούλα 10.

Για την Ισπανία πρώτη σκόρερ ήταν η Κάσας με 16 πόντους.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για την Ελλάδα. Με την Πηνελόπη Παυλοπούλου να οδηγεί το σκορ (9π.) και την περιφερειακή άμυνα να σταματάει το μακρινό σουτ της Ισπανίας (0/6 τρίποντα) η γαλανόλευκη είχε τη δυνατότητα να ελέγχει το ρυθμό.

Μάλιστα σε αρκετά σημεία του αγώνα επιχείρησε να τρέξει (με επιτυχία), ενώ όταν χρειάστηκε να παίξει σε σετ παιχνίδι βρήκε λύσεις και από τη Σπανού (5π.) και από τη Φασούλα (4π.).

Η Εθνική έμεινε σχεδόν τρία λεπτά χωρίς καλάθι στο ξεκίνημα της 2ης, η Ισπανία κατάφερε (από το 0/6) να μετρήσει 2/3 τρίποντα και απέκτησε διαφορά 8 πόντων (28-20).

Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να κυνηγάει στο σκορ (35-27). Στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση, ωστοσο η Ισπανία είχε καταφέρει να ξεφύγει.

Δημοφιλέστερα

To Top