Αθλητισμός

Προκριματικά Euro 2024: Ο Κουρτουά έθεσε εαυτόν εκτός εθνικής Βελγίου

Ο Τιμπό Κουρτουά δεν ταξίδεψε στο Ταλίν για την αυριανή (20/6) αναμέτρηση του Βελγίου με την Εσθονία, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2024, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού

Η υπόθεση φαίνεται πως έχει αρκετό παρασκήνιο, καθώς τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έγινε έξαλλος, επειδή δεν του δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο ματς του περασμένου Σαββάτου (17/6) με την Αυστρία.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και την απόσυρση του -ως τότε αρχηγού- Εντέν Αζάρ, το περιβραχιόνιο του Βελγίου πέρασε στα χέρια του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Με τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται εκτός ομάδας αυτή την περίοδο, λόγω τραυματισμού, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντομένικο Τεντέσκο, αποφάσισε να «χρίσει» αρχηγό στο ματς με την Αυστρία τον Ρομέλου Λουκάκου.

Αν και η πρόθεση του προπονητή ήταν να κάνει… rotation και να δώσει στον Κουρτουά το περιβραχιόνιο απέναντι στην Εσθονία, ο διεθνής γκολκίπερ φέρεται να εξοργίστηκε.

Παράλληλα, τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με αρκετούς συμπαίκτες του μετά το ισόπαλο 1-1 με την Αυστρία στις Βρυξέλλες και εν συνεχεία έλαβε την απόφαση να μην ταξιδέψει στην Εσθονία.

Δημοφιλέστερα

To Top