Αθλητισμός

Μπαρέρ – Τσιτσιπάς 1-2: Έβγαλε αντίδραση και συνεχίζει στο Χάλε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω στα σετ με αντίπαλο τον Γκρεγκουάρ Μπαρέρ, όμως έβγαλε αντίδραση, επικράτησε με 6-7(6), 6-4, 7-6(3) και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά στο Χάλε.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό, Νίκολας Τζάρι, που με τη σειρά του νίκησε τον Κορεντίν Μουτέ με 6-3, 7-5.

Έχασε τις ευκαιρίες και το 1ο σετ
Ο Τσιτσιπάς στο εναρκτήριο game βρήκε τις δύο πρώτες ευκαιρίες του για break στο 15-40, όμως ο Μπαρέρ με σερί πόντους έκανε το 1-0. Ακολούθησαν τρία διαδοχικά love game, δύο για τον Τσιτσιπά, για το 2-2.

Και πάλι στο 5ο game o Τσιτσιπάς βρέθηκε με αναντάζ για το break, όμως ξανά ο Γάλλος με ψυχραιμία κράτησε το σερβίς του και το προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς συνεχίζοντας να διατηρεί με ευκολία το δικό τους σερβίς ισοφάρισε σε 3-3, με τον Μπαρέρ στον ίδιο ρυθμό να κάνει το 4-3 και χωρίς κάτι να αλλάξει ήρθε η νέα ισοπαλία.

Ο Μπαρέρ και στο 9ο game είχε τις λύσεις να βγει από τη δύσκολη θέση και το 0-30, με τέσσερις σερί πόντους και βγάζοντας τρεις winners έκανε το 5-4.

Με το 3ο love game στο σετ ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 5-5, έχοντας κατακτήσει τους 20 από τους 23 πόντους στα πέντε game που είχε το σερβίς.

Οι χαμένες ευκαιρίες για τον Τσιτσιπά συνεχίστηκαν στο 11ο game: Προηγήθηκε 15-40, είχε και ένα αβαντάζ για break, όμως ο Γάλλος και εδώ αντέδρασε σωστά για το 6-5.

Το σετ φυσιολογικά οδηγήθηκε στο tie break όπου υπήρξαν εναλλαγές. Ο Μπαρέρ προηγήθηκε 2-0, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε άμεσα σε 2-2, ο Γάλλος πήρε νέο αβαντάζ (4-2), που «έσβησε» ο Τσιτσιπάς (4-4). Στο κρίσιμο σημείο ο 24χρονος Έλληνας με δύο σερί πόντους προσπέρασε με 6-5, έχοντας set point, όμως ο Μπαρέρ απάντησε με το δικό του προσπέρασμα 7-6 και χωρίς να χάσει την ευκαιρία κατέκτησε το σετ με 7-6(6).

Δημοφιλέστερα

To Top