Ελλάδα

Πάτρα: Ουζάκι, κατσίκι, Ferrari – Τα συνθηματικά του καρτέλ για κοκαΐνη και κάνναβη που κατέληγαν στα σπίτια επιφανών

Μια μεγάλη συμμορία με έδρα την Πάτρα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Τρίπολης ως εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα ως μέλη της οργάνωσης. Οι 4 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης έχει προκύψει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ιεραρχικώς δομημένη οργάνωση υπό τον συντονισμό και τη διεύθυνση του 28χρόνου αρχηγού με καταγωγή από την Αλβανία, ο όποιος ήταν υπεύθυνος κυρίως για την ανεύρεση προμηθευτών και πελατών. Έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 200 συναλλαγές (κοκαΐνης, ηρωίνης, ινδικής κάνναβης), τις λεγόμενες «πάσες» με αποκόμιση οικονομικού οφέλους τουλάχιστον 145.000 ευρώ.

Τα μέρη της διακίνησης στην Πάτρα ήταν από σπίτια μέχρι και νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης. Η ατζέντα των πελατών είναι πλούσια με τα στοιχεία να βρίσκονται όλα στην δικογραφία. Τα έτερα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, φύλαξη, διακίνηση, παραλαβή και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών, την είσπραξη και παράδοση στον αρχηγό των χρηματικών ποσών και τέλος με την επιτήρηση της «καβάντζας».


narkwtika_patra__1_

 

Η οργάνωση μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης της Πάτρας, σε αναβαθμισμένη περιοχή διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξη της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.


narkwtika_patra__2_

 

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.  Χαρακτηριστική είναι η δράση της ομάδας της Πάτρας, με την απευθείας προμήθεια μεγάλης ποσότητας κάνναβης, σε αρχηγικό μέλος άλλης εγκληματικής οργάνωσης που είχε έδρα την Τρίπολη όπου διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. 


ezgif_com-webp-to-jpg

 

Στην Τρίπολη λίγες μέρες πριν (15-06-2023) είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση όπου εξαρθρώθηκε άλλο εγκληματικό δίκτυο που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, με την σύλληψη -5- ημεδαπών ατόμων.

Οι κωδικές συνομιλίες της οργάνωσης

Δημοφιλέστερα

To Top