Αθλητισμός

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Στα 42 του στον πάγκο του Ολυμπιακού – Η Σεβίλλη, η Γρανάδα και η λατρεία για τον Γκουαρδιόλα

Αλήθεια τι θέλει ένας προπονητής από το Βίγκο της Ισπανίας στον Ολυμπιακό; Μα να τον οδηγήσει ξανά στην κορυφή στην Ελλάδα και να του δείξει μέσω προκριματικών τον δρόμο για την διάκριση στα Κύπελλα Ευρώπης. 

Στόχος του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η επιστροφή στα “σαλόνια” του Champions League. Κανείς δεν το κρύβει. 


21682507_2

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο. Τώρα δεν έχει να ανεβάσει την Οσασούνα ή την Γρανάδα στη La Liga. Θέλει όμως να παίξει ξανά έναν προημιτελικό Europa League ή Champions League. 

Aυτή τη φορά όμως όχι με την Γρανάδα αλλά με τη νέα του ομάδα, τον Ολυμπιακό. 

Ντιέγκο Μαρτίνεθ Πένας 

Αυτό είναι το όνομα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Είναι 42 ετών. Σκληρός στην όψη, σχεδόν πάντα αξύριστος. Πάντα απαιτητικός πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους παίκτες του. Δεν «μασάει», αναλαμβάνει ευθύνες και του αρέσουν τα δύσκολα.


21650087

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Το παιδί που γεννήθηκε στο Βίγκο τον Δεκέμβριο του 1980, λίγους μήνες μετά την επαγγελματοποίηση του ελληνικού ποδόσφαιρου, είναι πλέον στο τιμόνι του Ολυμπιακού και είναι απαίτηση της διοίκησης και του κόσμου του να φέρει το 48ο πρωτάθλημα στο λιμάνι του Πειραά. 

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν πάντα ένα γενναίο παιδί και είναι πλέον ένας γενναίος προπονητής. Όταν κατάλαβε (άσχετα με τον τραυματισμό) ότι δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής, έβαλε στην άκρη την μπάλα και κάθισε στον πάγκο. 


21716035

Με τον Ζινεντίν Ζιντάν όταν προπονούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης

Δημοφιλέστερα

To Top