Αθλητισμός

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: Η πιο αμφιλεγόμενη ομάδα του Ισραήλ είναι αυτή που ανακάλυψε τον Λιβάι Γκαρσία

Στις 23 Μαΐου η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ κατέκτησε το Κύπελλου Ισραήλ επικρατώντας με 3-0 της Μακάμπι Νετάνια στη Χάιφα.

Κι όταν ο διαιτητής σφύριξε το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί της εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τους άνδρες ασφαλείας του ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ να τον απομακρύνουν άμεσα από το γήπεδο.

Ο Χέρτσογκ είχε βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο για να απονείμει τα μετάλλια σε νικητές και χαμένους, κάτι που έγινε τελικά την επομένη στην κατοικία του, με την ισραηλινή ομοσπονδία να συνεδριάζει εκτάκτως την ίδια ημέρα και να ανακοινώνει τον αποκλεισμό της Μπεϊτάρ από την επόμενη διοργάνωση του Κυπέλλου, την αφαίρεση 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα χρόνο!!!

Η ομάδα της Ιερουσαλήμ αντέδρασε, προσέφυγε στην UEFA που τελικά στις 7 Ιουνίου έκρινε ότι η ομοσπονδία δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μια τέτοια απόφαση και στις 13 Ιουνίου άρθηκε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός με αποτέλεσμα να μπορέσει να μπει σήμερα στην κληρωτίδα και να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Μια ομάδα που η ιστορία της προκαλεί… τρόμο, όχι μόνο για τη συμπεριφορά των οπαδών της, αλλά και για τα προβλήματα των εκάστοτε ιδιοκτητών της…

Η La Familia που ελέγχει την κερκίδα
Αυτή είναι η περσινή ιστορία της Μπεϊτάρ, την οποία μάθαμε προ τριετίας όταν μπήκε στη ζωή μας ο Λιβάι Γκαρσία, τον οποίο απέκτησε από τους Ισραηλινούς η ΑΕΚ.

Η Μπεϊτάρ, που έχει κατακτήσει 6 φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της, δεν είναι η πιο γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας, αλλά θεωρείται η πιο δημοφιλής και αυτή με το πιο φανατικό κοινό.

Φανατικό και με… αισθήματα μίσους για τους Άραβες καθώς ποτέ στην 85χρονη ιστορία της δεν έχει φορέσει τη φανέλα της Άραβας ποδοσφαιριστής.

Δημοφιλέστερα

To Top