Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει η ουκρανική αντεπίθεση… Το έχουν καταλάβει στο Κίεβο

«Ηρεμία» στο μέτωπο της Ουκρανίας διαπιστώνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς «τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό] και προσπαθούν να ανασυνταχθούν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Rossiya 24». Παράλληλα, καταδίκασε σε αποτυχία την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση. 

«Ορισμένα στοιχεία εχθροπραξιών, φυσικά, συνεχίζονται – βομβαρδισμοί και αναγνωριστικές επιθέσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πούτιν «τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, προφανώς, ασχολούνται με την αποκατάσταση της μαχητικής ικανότητας, συνδυάζοντας νέες μονάδες από ταξιαρχίες που υπέστησαν σοβαρές απώλειες και προσπαθούν να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις καταστροφές όπλων και αρμάτων που έχει στείλει η Δύση στο πεδίο της μάχης, λέγοντας πως «μέχρι χθες το βράδυ, οι άνδρες μας είχαν καταστρέψει 245 εχθρικά άρματα μάχης και περίπου 678 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων». Σύμφωνα με τον Πούτιν, μεταξύ των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές είναι άρματα μάχης Leopard, γαλλικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα και αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι αρχές του Κιέβου φοβούνται τη συνέχιση των ίδιων μεγάλης κλίμακας απωλειών σε μελλοντικές μάχες, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο στην απώλεια δυναμικού, αλλά και στην απώλεια της μαχητικής ικανότητας του ουκρανικού στρατού στο σύνολό του. «Σήμερα βλέπουμε πώς το επιθετικό δυναμικό του εχθρού δεν έχει ακόμη εξαντληθεί, έχει αποθέματα και σκέφτεται πού και πώς να τα χρησιμοποιήσει» πρόσθεσε.

«Χάρη στο θάρρος και τον ηρωισμό των μαχητών μας, την ετοιμότητα των διοικητών να αποκρούσουν κάθε επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας, μου φαίνεται ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να μας διασπάσουν. Το καταλαβαίνουν αυτό» σημείωσε ο Πούτιν, σχολιάζοντας την ουκρανική αντεπίθεση.

Δημοφιλέστερα

To Top