Διεθνή

Γαλλία: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κέντρο του Παρισιού μετά από έκρηξη λόγω διαρροής αερίου

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης (21/6) την περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Λοράν Νουνιές σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης 24 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί έχουν  και η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο αγνοούμενους.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη  από διαρροή αερίου συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, με αποτέλεσμα ένα κτήριο να καταρρεύσει εν μέρει και άλλα δύο να τυλιχτούν στις φλόγες.


Massive plumes of black smoke swell after gas explosion on busy Paris street

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και όταν βγήκα από το εστιατόριο, είδα πυρκαγιά στο τέλος της οδού Σεν Ζακ», είπε ένας 29χρονος εργαζόμενος.

Περίπου 230 πυροσβέστες συμμετείχαν στην επιχείρηση, για την εξέλιξη της οποίας είχε συνεχή ενημέρωση η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η οδός Σεν Ζακ οδηγεί από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ απέχει λίγα οικοδομικά τετράγωνα από τους περίφημους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Δείτε φωτογραφίες

Δημοφιλέστερα

To Top