Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Οι τρεις «μικροί» που αναμένεται να πάρει ο Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία

Τρεις νεαρούς από την Κ19 αναμένεται να πάρει μαζί του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αποστολή για την Αυστρία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για παίκτες οι οποίοι πραγματοποίησαν το «άλμα» από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, χωρίς να περάσουν από το ενδιάμεσο στάδιο του Παναθηναϊκού Β΄.

Συγκεκριμένα οι τρεις είναι:


s3-podosfairo-1 Δημήτρης Καλοσκάμης

Ο μόνος από την τριάδα που είχε κάνει προπονήσεις και μέσα στη χρονιά με τους «μεγάλους» και μάλιστα είχε παίξει σε «οικογενειακό» φιλικό εναντίον της Β΄ ομάδας στα μέσα Απριλίου. Οι Γιοβάνοβιτς, Κόντης τον έχουν τσεκάρει και τον εκτιμούν. Είναι επιτελικός χαφ, γεννηθείς τον Μάρτιο του 2005, διεθνής με την Κ17 και βρίσκεται στο Κορωπί εδώ και έξι χρόνια. Βασικός τα τελευταία δύο χρόνια στην Κ19 των «πρασίνων» με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2022.


s3-podosfairo-2 Γιώργος Κάτρης

Σέντερ μπακ, γεννημένος τον Οκτώβριο του 2005. Κατάγεται από τη Σύρο αγωνιζόταν στον τοπικό Αίαντα και πέρασε δοκιμαστικά για να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2021. Τότε, μάλιστα, προέκυψαν διαφωνίες και η απόκτησή του ήταν 50-50. Τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσει το θέμα και οι «πράσινοι» δικαιώθηκαν! Τη σεζόν 2021/22 ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Κ17, τον Ιούλιο του 2022 διακρίθηκε στο τουρνουά Πούσκας στη Βουδαπέστη και φέτος κατέγραψε 17 συμμετοχές με την Κ19.


s3-podosfairo-3

Έλτον Φικάι

Ο Αλβανός διεθνής έχει την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού γεύτηκε δύο φορές την πικρή γεύση της απόρριψης, όμως δεν το έβαλε κάτω. Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2005, στα 12 του χρόνια «κόπηκε» από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και συνέχισε στον Παναθηναϊκό, όμως όταν ήταν στο ηλικιακό γκρουπ Κ14 ενημερώθηκε μαζί με άλλα παιδιά ότι δεν υπολογίζεται στα αγωνιστικά πλάνα. Παρόλα αυτά, του δόθηκε η δυνατότητα με μείνει και να το «παλέψει». Κι αυτό έγινε! Ο Φικάι «ξεπετάχτηκε» στην Κ16 πήρε απότομα ύψος, μετατράπηκε από αριστερό μπακ σε αριστερό στόπερ και καθιερώθηκε πέρσι (2021/22) στην Κ17. Φέτος ανέβηκε στην Κ19 όπου πήρε 12 ματς στο πρωτάθλημα ενώ διακρίθηκε και στο Youth League όπου μία προσπάθειά του στο ματς με την Πόρτο έγινε highlight. Έχει κληθεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αλβανίας, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στους προκριματικούς του EURO U19.

Οι τρεις νεαροί μετείχαν στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Κορωπί. Αναμένεται να ακολουθήσουν την αποστολή και στην Αυστρία για το βασικό στάδιο, που ξεκινά την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου στο Bad Erlach.

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top