Διεθνή

Γαλλία: Ένας αγνοούμενος μετά την έκρηξη στο Παρίσι – Έξι τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Εξακολουθεί να αγνοείται ένα άτομο μετά την έκρηξη που διέλυσε κτίριο στο κέντρο του Παρισιού, ενώ έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη και την κατάρρευση του κτιρίου στην οδό Rue Saint Jacques, που ενδεχομένως προκλήθηκε από διαρροή αερίου. «Μεταξύ των δύο ανθρώπων που αναζητούνταν στα συντρίμμια, αποδείχθηκε ότι ο ένας είχε ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο», ανέφερε η εισαγγελία. «Η αναζήτηση συνεχίζεται για τον δεύτερο», πρόσθεσε, προειδοποιώντας: «Οι αριθμοί αυτοί μπορεί ακόμη να αλλάξουν».

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο πέμπτο διαμέρισμα της πόλης, κοντά στους Κήπους του Λουξεμβούργου και στην άκρη της συνοικίας Λατέν, μιας κορυφαίας τουριστικής περιοχής της γαλλικής πρωτεύουσας. Το ωστικό κύμα έσπασε παράθυρα σε απόσταση έως και 400 μέτρων μακριά. Επίσης, προκλήθηκε μια μεγάλη πυρκαγιά και ακολούθησε κατάρρευση του κτιρίου που στεγάζει μια ιδιωτική σχολή μόδας που ονομάζεται Paris American Academy.

Σύμφωνα με τη μητέρα ενός από τους σπουδαστές, που έγραψε στον λογαριασμό της σχολής στο Facebook, οι αίθουσες διδασκαλίας ήταν άδειες εκείνη τη στιγμή επειδή οι σπουδαστές παρακολουθούσαν μια επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.


Massive plumes of black smoke swell after gas explosion on busy Paris street

Περίπου 70 πυροσβεστικά οχήματα και 270 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με την πυρκαγιά προτού αυτή περιοριστεί. Την Πέμπτη, ο κλοιός ασφαλείας είχε μειωθεί, επιτρέποντας στους δημοσιογράφους και τους θεατές να πλησιάσουν περισσότερο μπροστά από το κτίριο, ακριβώς απέναντι από το στρατιωτικό νοσοκομείο Val-de-Grace.


Paris explosion leaves several people in critical condition - BBC News

Δημοφιλέστερα

To Top