Διεθνή

Το πρώτο ευρωπαϊκό νησί που καλεί τους τουρίστες να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα

Το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς κινητά τηλέφωνα θέλει να γίνει το «Ulko-Tammio», που βρίσκεται στον ανατολικό κόλπο της Φινλανδίας, όπως αναφέρει το CNN.

Για τους περισσότερους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι τέτοιο μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, ωστόσο οι αρχές του νησιού είναι ξεκάθαρες. Θέλουν να παροτρύνουν τους επισκέπτες να αποχωριστούν την αγαπημένη τους συσκευή, που για πολλούς έχει γίνει η προέκταση του χεριού τους…

Αν δεν ανεβάσεις τις διακοπές σου στα social media, πιθανότατα θα περάσεις καλύτερα αφού κανείς δεν θα ξέρει την κάθε σου κίνηση, όπως υποστηρίζουν οι αρχές του φινλανδικού νησιού.

Mπορεί για κάποιους να είναι δύσκολο να μη διαβάσουν τα επαγγελματικά τους email και να αντισταθούν στην ενημέρωση των λογαριασμών τους στα social media κατά τη διάρκεια των διακοπών, ωστόσο το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία παροτρύνει τους επισκέπτες να αγνοήσουν τις οθόνες τους και να απολαύσουν τη φύση.

Το νησί αποτελεί εθνικό πάρκο στη Φινλανδία που έχει κατακτήσει τον τίτλο «της πιο ευτυχισμένης χώρας του κόσμου» επί έξι συναπτά έτη.

Επιπλέον, είναι και η πατρίδα της Nokia, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το κινητά τηλέφωνα με μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

«Το νησί Ulko-Tammio, το οποίο βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Hamina, θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», υποστηρίζει ο Ματς Σελίν, ειδικός σε θέματα τουρισμού στην ιστοσελίδα «Visit Kotka-Hamina», όπως γράφει το CNN.

«Θέλουμε να παροτρύνουμε τους παραθεριστές να απενεργοποιήσουν τις «έξυπνες συσκευές τους και να απολαύσουν πραγματικά τo νησί», προσθέτει ο Σελίν.

Το «Ulko- Tammio» είναι ένα από τα 41 εθνικά πάρκα της σκανδιναβικής χώρας το οποίο δεν κατοικείται, αλλά φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά με τους επισκέπτες μπορούν να τα εντοπίσουν κάνοντας πεζοπορία κατά μήκος των φυσικών μονοπατιών του νησιού ή από τον πύργο παρατήρησης πουλιών.

Η συμμετοχή στην «ψηφιακή αποτοξίνωση» για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι προαιρετική καθώς το νησί καλύπτεται από ένα λειτουργικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, κατά συνέπεια ο πειρασμός θα είναι υπαρκτός .

Ωστόσο, το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, ευελπιστεί ότι η εκστρατεία θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσύνδεση των τουριστών από την τεχνολογία και την επαφή τους με τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και τους άλλους επισκέπτες.

Για τη διαμονή των επισκεπτών που έχουν αποφασίσει να κάνουν «ψηφιακή αποτοξίνωση», υπάρχουν διαθέσιμες σκηνές ή μία καλύβα που συντηρείται από το προσωπικό ης εταιρείας «Parks & Wildlife Finland».

Δημοφιλέστερα

To Top