Διεθνή

Γιβραλτάρ: «Επίθεση» από φάλαινες δολοφόνους σε ολλανδικό σκάφος – Δείτε τρομακτικό βίντεο

Ένα σκάφος που συμμετείχε στον αγώνα «Ocean Race» είχε «στενή επαφή» με όρκες κατά την προσέγγιση στο στενό του Γιβραλτάρ την Πέμπτη, όταν τα κοίτη άρχισαν να σπρώχνουν τα πηδάλια του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο «Guardian», ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλήρωμα και ζημιές στο σκάφος. Οι υπεύθυνοι του «Ocean Race» δήλωσαν ότι οι «επιθέσεις όρκας» σε σκάφη στην περιοχή γύρω από το Γιβραλτάρ, όπου ένα άτομο ή ένα κοπάδι όρκας εμβολίζει το κύτος ή τα πηδάλια ενός σκάφους, έχουν γίνει πιο συχνές, με τα σκάφη να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές σε ορισμένες περιπτώσεις.


ORCA ENCOUNTER AT GIBRALTAR FOR TEAM JAJO | The Ocean Race

Το πλήρωμα της ομάδας JAJO της Ocean Race έζησε τη στιγμή με κομμένη την ανάσα κατά την προσέγγισή τους στο Στενό του Γιβραλτάρ την Πέμπτη, όταν το σκάφος τους δέχθηκε επίθεση από ένα κοπάδι από όρκες.

Βιντεοσκοπημένο υλικό δείχνει τις όρκες, γνωστές και ως φάλαινες δολοφόνοι, να κάνουν κύκλους γύρω από το ολλανδικό σκάφος, πριν επιταχύνουν προς το μέρος του, να το εμβολίζουν και να δαγκώνουν τα πηδάλια, ενώ το πλήρωμα χτυπάει το κύτος σε μια προσπάθεια να τις απομακρύνει.

«Αυτή ήταν μια τρομακτική στιγμή», δήλωσε ο κυβερνήτης της ομάδας JAJO, Jelmer van Beek.

Δημοφιλέστερα

To Top