Διεθνή

Ανταρσία της Βάγκνερ – Sky News: Αγωνία για την Ουκρανία με έναν ισχυρό Πριγκόζιν – Εξαιρετικά αποδυναμωμένος ο Πούτιν

Στον απόηχο της κρίσης που προκλήθηκε στη Ρωσία με τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκοζίν, να προχωρά σε εξέγερση και στη συνέχεια να σταματά την προέλαση προς τη Μόσχα και να μετακομίζει στη Λευκορωσία, δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν σενάρια για την επίδραση της απόφασης αυτής στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Ο Πριγκόζιν θα ενσισχυθεί στρατιωτικά στη Λευκορωσία, σε μια στιγμή που αναρωτιόμαστε εάν το Κρεμλίνο θα αναζητήσει για αντικαταστάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν» σημειώνει η ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου Sky News, στη Μόσχα, Ντιαιάνα Μάνγκει.

Εξηγεί, δε, ότι ο Πούτιν έχει ατύπως προχωρήσει σε μιας μορφής «προσάρτηση» της Λευκρωσίας και ο Αλεξάντρ Λουκασένκο που πρόσφατα είναι «βαριά άρρωστος», είναι υπό τον έλεγχό του.

«Ακόμη τα ερωτήματα είναι πολλά για το ακριβώς συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό για την Ουκρανία το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν είναι ένας ισχυρός στη Λευκορωσία, εάν φυσικά τον επιτρέψει ο Λουκασένκο, ή πιο σωστά ο Πούτιν να είναι» προσθέτει η ανταποκρίτρια του βρετανικού μέσου ενημέρωσης.

Υπογραμμίζει, δε, ότι ο Προγκόζιν δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

Ωστόσο, ο Πούτιν μοιάζει «εξαιρετικά αποδυναμωμένος», δίνοντας το «ελεύθερο» στη Wagner να συνεχίσει τις δραστηριότητές της. 

Δημοφιλέστερα

To Top