Διεθνή

Η πρώτη δήλωση του Πριγκόζιν: «Συνεχίζουμε να λειτουργούμε κανονικά, δεν σταματάμε»

Το πρώτο του μήνυμα από την ημέρα που έφυγε από τη Λευκορωσία εξέδωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τις τελευταίες ώρες. Στο 11λεπτο ηχητικό απόσπασμα που ανάρτησε στα κοινωνικά του δίκτυα ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης τόνισε ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και ότι η Wagner ήταν υποχρεωμένη να σταματήσει να υπάρχει την 1η Ιουλίου.

Πολλά ήταν τα σενάρια που διακινούνταν τις τελευταίες ώρες για το μέλλον της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που γύρισε την πλάτη στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το αρχηγείο της Wagner, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά» δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη ανταρσία του αρχηγού της Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, το Κέντρο συνεχίζει να λειτουργεί ‘κανονικά’, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η οργάνωση Βάγκνερ σε ανακοίνωσή της, ενώ η τύχη της ίδιας της οργάνωσης, αν θα διαλυθεί , θα ενσωματωθεί στον στρατό ή θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως έχει, παραμένει αβέβαιη.

Νωρίτερα, πηγές εντός της Wagner ανέφεραν ότι η ομάδα συνεχίζει να στρατολογεί μισθοφόρους σε διάφορες περιοχές.

«Η στρατολόγηση συνεχίζεται», δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS ένας υπάλληλος στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Μπροστά από το κτίριο της μισθοφορικής οργάνωσης στο Νοβοσιμπίρσκ, αφίσες που διαφήμιζαν την Βάγκνερ κρέμονταν και πάλι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το TASS, αφού είχαν αφαιρεθεί το Σάββατο.

«Εργαζόμαστε με ραντεβού όλη τη μέρα», δήλωσε στο TASS ένας υπάλληλος από την πόλη Τιουμέν που βρίσκεται 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Το περίγραμμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και της Μόσχας για την επίλυση της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε η ένοπλη εξέγερση της Βάγκνερ παραμένει ασαφές σε αυτή την φάση.

Δημοφιλέστερα

To Top