Οικονομία

Πληροφορική: «Αγώνας δρόμου» για έργα 2 δισ. ευρώ – Ποιοι mega διαγωνισμοί «ξεπάγωσαν»

Σε κομβική φάση εισέρχεται ένα πλήθος από μεγάλα ή και μικρότερου μεγέθους έργα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα, τα οποία θα αποφέρουν συνολικά έσοδα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όσες εταιρείες προερχόμενες από τον κλάδο της πληροφορικής ή ισχυρούς ομίλους των τηλεπικοινωνιών έχουν ανακηρυχθεί (ή θα ανακηρυχθούν) ανάδοχοι μέσω διαγωνισμών, είτε αυτόνομα είτε ως μέλη κοινοπραξιών.

Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα πρέπει να καταβληθεί ένας κοινός «αγώνας δρόμου» από τις εμπλεκόμενα μέρη και παράλληλα να ξεπεραστούν, σε μερικές περιπτώσεις, κάποια γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να υπογραφούν οι συμβάσεις όπου εκκρεμούν ή να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης διάφορα projects, προκειμένου να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσής τους εντός τριετίας όσοι τα έχουν αναλάβει, αλλά και για να «τρέξει» η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

«Ούτε στα δικά μας έσοδα έχει εγγραφεί ακόμα έστω ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις του RRF. Έχουμε συμμετάσχει σε σημαντικούς διαγωνισμούς και μας έχουν κατακυρωθεί έργα. Όσο κυλά ο χρόνος όμως τα περιθώρια στενεύουν. Δεν χωρούν καθυστερήσεις. Είναι απαραίτητο να γίνουν πιο ταχείς οι ρυθμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος εισηγμένης του τομέα της πληροφορικής σε συζήτηση με το newmoney τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top