Οικονομία

Performance: Έσοδα έως και $7,5 εκατ. από τη ναύλωση του δεξαμενόπλοιου Aliki

Σύμβαση χρονοναύλωσης με την ST Shipping & Transport Pte Ltd., για το δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών LR2 Aframax, ναυπηγήσεως 2010, χωρητικότητας 105.304 dwt, το M/T P. Aliki υπέγραψε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού. Ο ακαθάριστος ναύλος θα βασίζεται σε ένα σταθερό κατώτατο ναύλο 45.000 δολαρίων ΗΠΑ ανά ημέρα για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων μηνών έως το πολύ πεντέμισι 5,5 κατ’ επιλογή του ναυλωτή, συν μια πρόβλεψη μεριδίου κέρδους 50/50 πάνω από το κατώτατο ναύλο.

Η ναύλωση άρχισε στις 26 Ιουνίου 2023 και αναμένεται να αποφέρει περίπου ακαθάριστα έσοδα από τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το πολύ 7,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ανάλογα με τη διάρκεια της ναύλωσης, εξαιρουμένων των πρόσθετων εσόδων που ενδέχεται να προκύψουν από την πρόβλεψη για το μερίδιο κέρδους.

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολίασε:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων ρεκόρ και των καθαρών εσόδων μας ύψους 15,7 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα σύμβαση χρονοναύλωσης για το δεξαμενόπλοιο LR2 Aframax, M/T P. Aliki. Το συμβόλαιο αυτό ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης ναύλωσης με την Trafigura Maritime Logistics Pte Ltd με μικτό ημερήσιο ναύλο 45.000 δολάρια” και συνέχισε:

“Με σταθερή ημερήσια τιμή 45.000 δολάρια, το νέο αυτό συμβόλαιο αυξάνει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εσόδων του στόλου μας σε περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την ελάχιστη διάρκεια κάθε ναύλωσης. Επιπλέον, παρέχει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω την τρέχουσα κερδοφορία μας, αξιοποιώντας τις ισχυρές τιμές spot ναύλωσης Aframax, χάρη στη συνεργασία μας με τον ναυλωτή και το μερίδιο 50% των κερδών του πλοίου πάνω από το κατώτατο όριο. Με διάρκεια από 4 έως 5,5 μήνες, το M/T P. Aliki θα είναι στρατηγικά τοποθετημένο για νέα απασχόληση κατά την εποχικά ισχυρή φθινοπωρινή περίοδο. Η σύμβαση αυτή αντανακλά τις σταθερές σχέσεις μας με αξιόπιστους και φερέγγυους αντισυμβαλλόμενους, όπως η ST Shipping & Transport Pte Ltd., η οποία απασχολεί σήμερα τρία δεξαμενόπλοιά μας”.

Δημοφιλέστερα

To Top