Ελλάδα

Απάτες με την πώληση αυτοκινήτου και το Market Pass στο Ηράκλειο

Δυο περιστατικά απάτης που έγιναν σε βάρος πολιτών στην περιοχή του Ηρακλείου ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ύστερα από καταγγελίες των θυμάτων, μίας 50χρονης Ελληνίδας που θέλησε να αγοράσει αυτοκίνητο από αγγελία και ενός 43χρονου αλλοδαπού που πείστηκε ότι δικαιούται Market Pass.

Στην πρώτη περίπτωση, η 50χρονη γυναίκα εντόπισε την περασμένη Παρασκευή την αγγελία για την πώληση ενός μεταχειρισμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου σε συμφέρουσα τιμή και επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή. Εκείνος της ζήτησε να καταθέσει το αντίτιμο ύψους 3.300 ευρώ στον λογαριασμό του, όμως μόλις παρέλαβε τα χρήματα διέκοψε κάθε επικοινωνία χωρίς να της παραδώσει το επίμαχο όχημα.

Το δεύτερο θύμα, ένας 43χρονος από την Αλβανία, είχε δεχθεί στις 20 Ιουνίου τηλεφώνημα από έναν άνδρα που παρίστανε τον λογιστή και τον διαβεβαίωσε ότι δικαιούται ποσό ύψους 150 ευρώ από το Market Pass. Ο 43χρονος δεν υποψιάστηκε κάτι, όταν ο άγνωστος του ζήτησε τους τραπεζικούς κωδικούς του, τους έδωσε και ο δράστης μετέφερε 508 ευρώ που είχε στον λογαριασμό του σε άλλον λογαριασμό.

Δημοφιλέστερα

To Top