Αθλητισμός

Το Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) παρουσίασε το όραμά του στην εκδήλωση «Game Changer»

Δέκα χρόνια από την ιστορική ημέρα (27 Ιουνίου 2013) όπου ένα παντελώς άγνωστο αγόρι από τα Σεπόλια, επιλέχθηκε στον 1ο γύρο του draft του NBA από τους Μιλγουόκι Μπάκς και έξι χρόνια από την ξαφνική απώλεια του Τσαρλς Αντετοκούνμπο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένεια του παρουσίασαν και επίσημα το φιλανθρωπικό του ίδρυμα που φέρει το όνομα του πατέρα του. 

Ο δύο φορές MVP αλλά και πρωταθλητής του NBA, μαζί με τα αδέλφια του Θανάση, Κώστα, Άλεξ, Φράνσις και τη μητέρα τους Βερόνικα θέλουν να βοηθήσουν κάθε συνάνθρωπο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που τον αποτρέπει από το να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του. Το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) είναι ένα παγκόσμιο ίδρυμα που παρέχει τους απαραίτητους πόρους, τη χρηματοδότηση και μια πλατφόρμα που στηρίζει τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Την εκδήλωση “Game Changer” τίμησαν με την παρουσία, τις δηλώσεις και την υποστήριξη τους η Υφυπουργός Παιδείας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριος Γιώργος Τσούνης. Το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης “Game Changer” περιλάμβανε, εκτός από υψηλούς προσκεκλημένους, μία λαμπερή ζωντανή εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου.


George_Tsounis


Antonis_Remos


Domna_Michailidou

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Veronica Αντετοκούνμπο από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ, με το Διεθνές Βραβείο Μητρότητας. Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο χειροκρότησαν θερμά τη μητέρα τους και δήλωσαν ότι χρωστάνε τα πάντα στους γονείς τους, καθώς είναι η κληρονομιά των γονιών τους, διατηρώντας τις αξίες που τους μετέδωσαν: «Ο πατέρας μας, μας έμαθε να μην είμαστε εγωκεντρικοί και να βάζουμε πρώτα τους άλλους, βλέποντας τη ζωή κι από τη δική τους οπτική. Γι’ αυτό τον λόγο, ονομάσαμε το Ίδρυμα με το όνομα του, ως φόρο τιμής αλλά και ως πρόκληση να φτάσει το έργο μας το επίπεδο του δικού του.» Ο Γιάννης και ο Θανάσης ευχαρίστησαν τους προσκεκλημένους και τους κάλεσαν να στηρίξουν την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια καλύτερη και συμπεριληπτική κοινωνία.


Veronica___Giannis_Antetokounmpo


Vasilis_Skountis___Evina_Maltsi

Όραμα του Ιδρύματος είναι η δημιουργία κοινοτικών κέντρων, που θα προσφέρουν ρουχισμό, τρόφιμα, νομικές και επαγγελματικές συμβουλές, και εκπαίδευση σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μιλώντας εκ μέρους του Ιδρύματος, ξεδίπλωσαν το όνειρο τους. Ο Γιάννης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους όσους τις έχουν ανάγκη για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Μέσα από το CAFF δημιουργούμε τα κοινοτικά κέντρα, για τους νέους και τις οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθεια μας, με στόχο να την παρέχουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ονειρευόμαστε αυτά τα κοινοτικά κέντρα να γίνουν ένας «φάρος» για την κοινωνία μας.»

Το CAFF ιδρύθηκε το 2022 και είναι εμπνευσμένο από το παράδειγμα του Charles και της Veronica Αντετοκούνμπο, που έμαθαν στην οικογένεια τους ότι οι ευκαιρίες που συναντάμε, δεν βοηθούν μόνο εμάς, αλλά ο καθένας μας έχει την ευθύνη να βοηθήσει κι άλλους να πετύχουν τα όνειρα τους.

Στην Ελλάδα, το ίδρυμα Τhe Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) έχει δημιουργήσει ήδη ένα πρόγραμμα στην Ακαδημία AntentokounBros, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Nike και το Ίδρυμα Ωνάση, και βρίσκεται ήδη στον 4ο χρόνο λειτουργίας της. Η Ακαδημία προσφέρει ένα ετήσιο δωρεάν πρόγραμμα αθλητικής και κοινωνικής εκπαίδευσης σε 100 αγόρια και κορίτσια μεταξύ 10 – 16 ετών, από χαμηλότερα κοινωνικό-οικονομικά περιβάλλοντα, με βασικό στόχο να εμπνεύσει και να φέρει κοντά παιδιά με διαφορετικές καταβολές, μέσω της δύναμης του αθλητισμού.


Antetokounmpo_family


Veronica_Antetokounmpo

Δημοφιλέστερα

To Top