Οικονομία

Μιχάλης Τσαμάζ εκ βαθέων – Τα μαθήματα ζωής και τα μηνύματα προς τη νέα γενιά

«Στη ζωή μου, δεν επιζητούσα τις τιμές και τη δόξα. Ήθελα να επιτελώ έργο. Να κάνω τη διαφορά. Και για να το πετύχω αυτό, φρόντιζα να μαθαίνω συνεχώς, και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Μπορούμε να μάθουμε από τα πάντα. Κάθε ημέρα της ζωής μας. Αρκεί να το θέλουμε.».

Μια σπάνια ευκαιρία να μοιραστούν τη διαδρομή, τις αρχές και τις εμπειρίες ζωής του Μιχάλη Τσαμάζ, ενός από τους μακροβιότερους μάνατζερ της χώρας στη θητεία του οποίου ο ΟΤΕ μετασχηματίστηκε από ένα πρώην κρατικό μονοπώλιο γεμάτο βαρίδια του παρελθόντος, σε κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας που συνεισφέρει το 2,7% του ΑΕΠ, είχαν όσοι παρακολούθησαν την τελετή αναγόρευσης του σε Επίτιμο Διδάκτωρ του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιώς.

Και μπορεί να λέγεται πως η γνώση και η εμπειρία δεν διδάσκονται, ωστόσο όσοι παρακολούθησαν την τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κυρίως οι φοιτητές, μόνο κερδισμένοι θα μπορούν να αισθάνονται ακούγοντας, εμφανώς συγκινημένο, τον κ. Τσαμάζ να μιλά για τα μαθήματα που πήρε από τους γονείς του, για τη σημασία των σπουδών, για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν, την παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά του και κυρίως, «αυτά που με δίδαξε η δική μου ζωή», όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top