Οικονομία

Ο Τσίπρας, οι μνηστήρες και το ΠΑΣΟΚ, η αναζήτηση του Πατέλη, τα μερίσματα των τραπεζών, ο επενδυτής του Βόλου και η περιπέτεια του Σαραφιανού

Να χάσεις μπορείς, σε πολλά μέτωπα στη ζωή και μία και δύο και τρεις φορές, ειδικά όταν έχεις πρώτα κερδίσει. Να μη βλέπεις τι συνέβη και τι σου ‘ρχεται άντε, μία φορά, όπως εκείνος από το 2019 έως σήμερα, μπορεί κι αυτό να γίνει. Από εδώ και στο εξής όμως θα είχε γι’ αυτόν μόνον κατήφορο. Άρα, έπραξε το σωστό 100% και έπρεπε να το είχε κάνει από την Κυριακή, άντε τη Δευτέρα. Έως εκεί.

Εξελίξεις

-Ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν το γνωρίζω, πιθανώς η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης, δύσκολα ο Τσακαλώτος. Καθίστε να δούμε «ποιος ΣΥΡΙΖΑ», γιατί μάλλον δεν θα φτάσουν όλοι μαζί σε συνέδριο από τη βάση. Κι αν φτάσουν πόσοι και ποιοι, άλλωστε ένα κόμμα απολύτως προσωποπαγές όταν φεύγει ο αρχηγός, ειδικά στην Αριστερά, δύσκολα τη γλιτώνει και δεν διαλύεται.

Παρασκήνιο – Επαναφορά

-Ο Τσίπρας είχε ενημερώσει χθες μόνο φίλους και δικούς του ανθρώπους, όχι κεντρικά πρόσωπα, αλλά όσους ήθελε. Δικαίωμά του, αλλά λέμε τώρα, έτσι, για το παρασκήνιο. Ερώτημα, μπορεί να ξαναγυρίσει κάποια ώρα; Απάντηση δεν υπάρχει γιατί απλούστατα όσο ζεις και είσαι νέος ελπίζεις πιο πολύ, εδώ ο ΓΑΠ το παλεύει μία δεκαετία τώρα. Δύσκολο πάντως, όπως δύσκολο ήταν και μετά το 2019, ακόμα και να άλλαζε αρκετά, που φυσικά τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση δεν έκανε τίποτα. Ποιος γύρισε άλλωστε, ο Καραμανλής (ο Α’) και ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπό πολύ ειδικές συνθήκες. Αφήνουμε στην μπάντα τα προσωπικά και τον αφήνουμε φυσικά στην ησυχία του, όπως κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη μάχη. Αυτός δεν το έκανε όταν έπρεπε με εμάς, αλλά δεν πειράζει.

Και το ΠΑΣΟΚ;

-Μάλιστα, τώρα λοιπόν έχουμε το ΠΑΣΟΚ. Εγώ νομίζω ότι τα πράγματα εκεί τώρα μπαίνουν σε μία πολύ ενδιαφέρουσα φάση. Τώρα θα κριθεί η ικανότητα του αρχηγού του, Ν.Α., να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά ή να πάει έτσι… χαμηλά και να καταλήξει κι αυτός το σπίτι του. Θα δούμε…

Κυβέρνηση-Μητσοτάκης

-Και τώρα φυσικά θα κριθεί πόσο ικανό θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα, να το πάει καλά και γρήγορα, να κάνει ο Μητσοτάκης αυτά που ξέρει ότι είναι απαραίτητα για τη χώρα. Χώρος και χρόνος υπάρχει άφθονος. Υπομονή από τον κόσμο όχι, γιατί οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Ο Πατέλης αναζητά οικονομολόγο στο Linkedin

-Αν είστε οικονομολόγος και ψάχνετε για δουλειά (και τι δουλειά!) σπεύσατε. Ο Αλέξης Πατέλης, τουίταρε χθες την αγγελία για την πλήρωση θέσης οικονομολόγου στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού. Όπως αναφέρεται στην αγγελία που ανέβηκε στο Linkedin, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν 1-3 χρόνια εργασιακή εμπειρία, άριστη γνώση μακροοικονομικών στατιστικών σειρών, excel και να διαθέτουν ισχυρό ενδιαφέρον για τα εφαρμοσμένα οικονομικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης σημειώνεται πως η θέση απαιτεί ευελιξία και ταχύτητα (τουλάχιστον). Μέχρι χθες το βράδυ στη σχετική σελίδα στο Linkedin υπήρχαν ήδη πάνω από 150 υποψήφιοι για τη θέση.

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται ή 8 χρόνια φαγούρα

Δημοφιλέστερα

To Top