Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Αποκαλύψεις για οικονομικές ατασθαλίες

Μάντσεστερ Σίτι, η απόλυτη κυρίαρχος των ευρωπαϊκών γηπέδων! Μια χρονιά που είχε μόνο χαμόγελα, καλό ποδόσφαιρο και κούπες, τις κορυφαίες που μπορεί να σηκώσει μια ομάδα. Ωστόσο, τρεις εβδομάδες μετά το τρεμπλ και οι αποκαλύψεις των Τimes για οικονομικές ατασθαλίες ίσως προκαλέσουν αναστάτωση στο σύλλογο.

Ειδικότερα, η έκθεση της UEFA, που συντάχθηκε το 2020, αλλά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δύο πληρωμές συνολικού ύψους 30 εκατ. λιρών (στο διάστημα 2012-13) έγιναν για να καλύψουν ποσά που υποτίθεται ότι προέρχονταν από έναν από τους κύριους χορηγούς του συλλόγου. Μάλιστα, τα παραπάνω είναι μέρος των 115 φερόμενων παραβιάσεων των οικονομικών κανόνων της Premier League για τις οποίες κατηγορήθηκε η Σίτι τον Φεβρουάριο.

Η δικαστική επιτροπή της UEFA (CFCB) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πληρωμές, οι οποίες υποτίθεται ότι προέρχονταν από την κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Etisalat των ΗΑΕ, ήταν στην πραγματικότητα «συγκαλυμμένη μετοχική χρηματοδότηση». Μάλιστα, επισημαίνεται πως η χρηματοδότηση προήλθε από τους ιδιοκτήτες της Σίτι.

Η έκθεση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια πειθαρχικής ακρόασης της UEFA, ο δικηγόρος της Μάντσεστερ κατονόμασε το άτομο που έδωσε αυτά τα χρήματα ως «Γιαμπέρ Μοχάμεντ», ωστόσο δεν δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία.

Θυμίζουμε, πως οι «Πολίτες» έχουν κινηθεί νομικά απέναντι στο πόρισμα της ανεξάρτητης δικαστικής επιτροπής της Premier League, ενώ στηρίζονται σε δυο επίπεδα.

Αρχικά έχουν αμφισβητήσει ανοικτά την εγκυρότητα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν πάνω στην υπόθεση, ενώ έθεσαν θέμα ακεραιότητας για τον επικεφαλής της δικαστικής επιτροπής, Μάρεϊ Ρόζεν, καθώς όπως αναγράφεται στο προφίλ του είναι «μέλος της Άρσεναλ». Σε κάθε περίπτωση πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ακόμα… μέλλον και μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερα χρόνια για να τελεσιδικήσει!

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top