Αθλητισμός

Βεζένκοβ: Ανακοινώνει το Σάββατο (1/7) την απόφασή του

Ο MVP της φετινής Euroleague έχει πάρει ήδη στα χέρια του την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς η οποία ανέρχεται στα 6.500.000 δολάρια τον χρόνο και εντός της ημέρας θα ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου να συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Να σημειωθεί ότι αφαιρείται η εφορία από αυτό το ποσό, ενώ τα 750.000 δολάρια από το 1.5 εκατομμύριο δολάρια που είναι το buy-out του Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό θα πρέπει να τα δώσει εκείνος από την τσέπη του. Και αυτό διότι οι ομάδες του ΝΒΑ δεν μπορούν να προσφέρουν, βάσει κανονισμών, περισσότερα από 750.000 δολάρια για αποδέσμευση παίκτη. Αυτό σημαίνει ότι ο 28χρονος φόργουορντ θα έχει «καθαρά» έσοδα κάτι λιγότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα ο Βεζένκοβ επιστρέφει από τις διακοπές του γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο καθώς έλαβε την πρόταση το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια θα κοινοποιήσει την απόφασή του. Φυσικά η αγωνία είναι μεγάλη στους φίλους των «ερυθρολεύκων» αναφορικά με την απόφασή του Βεζένκοβ, ο οποίος έχει κλείσει έξι χρόνια στους Πειραιώτες.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 228 ματς της Euroleague εάν συμπεριληφθεί και η τριετία του στην Μπαρτσελόνα έχοντας κατά μέσο όρο 9.6 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 40% στα τρίποντα. Φέτος έκανε την breakout season του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με 17.6 πόντους και 7.5 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τους Σακραμέντο Κινγκς, κατά τη διάρκεια της Free Agency ανανέωσε τα συμβόλαια των Χάρισον Μπαρνς και Τρέι Λάιλς, ενώ απέκτησε με trade τον Κρις Ντουάρτε από τους Ιντιάνα Πέισερς.

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top