Διεθνή

Γαλλία: Συγκρούσεις και δακρυγόνα σε Μασσαλία και Λυών, «ηρεμία» στο Παρίσι την 5η νύχτα των ταραχών

Αστυνομία και ταραχοποιοί συγκρούστηκαν σε Μασσαλία και Λυών, καθώς οι αναταραχές συνεχίστηκαν για πέμπτη νύχτα στη Γαλλία μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού την Τρίτη (27/6).

Αν και ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανίν, έκανε λόγο για μια πιο ήρεμη κατάσταση στη χώρα σε ανάρτησή του στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (2/7), οι λεηλασίες σε Μασσαλία, Λυών και Μονπελιέ συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε πάνω από 420 συλλήψεις μέσα στο βράδυ.

«Πιο ήρεμη νύχτα χάρη στην αποφασιστική δράση της αστυνομίας που έχει πραγματοποιήσει κυρίως 427 συλλήψεις από την αρχή του βραδιού», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα βρισκόντουσαν επί ποδός τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή, για να αντιμετωπίσουν τις ταραχές στη χώρα.

«Στη Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και στη Λυών, στην κεντροανατολική, οι μεγαλύτερες πόλεις που επλήγησαν το βράδυ της Παρασκευής, οι δυνάμεις της τάξης θα ενισχυθούν “σημαντικά”, είχε αναφέρει ο υπουργός, όμως η αυξημένη αστυνομική δύναμη δεν απέτρεψε τους ταραξίες να κάψουν οχήματα και να λεηλατήσουν καταστήματα, παρά τις συλλήψεις περισσότερων από 2.300 ατόμων σε τέσσερις νύχτες ταραχών.


27381966

Στη Μασσαλία, σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των ταραχοποιών σημειώθηκαν όλο το βράδυ του Σαββάτου, με τις αρχές να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Ωστόσο η ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο του Παρισιού επέφερε αποτελέσματα, αφού δεν σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βρισκόταν μέχρι τις 02:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Δημοφιλέστερα

To Top