Διεθνή

Ταραχές στη Γαλλία: Έκτη νύχτα αγωνίας – Ξανά στους δρόμους 45.000 αστυνομικοί

Η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας το Σάββατο στο Παρίσι απέτρεψε τα σοβαρά επεισοδια των περασμένων ημερών. Η έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους σε συνδιασμό με τις απειλές των αρχών προς τους γονείς των διαδηλωτών για διετή φυλάκιση και 30.000 ευρώ πρόστιμο λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Ωστόσο, τα επεισόδια και οι καταστροφές στη Μασσαλία και τη Λυών ήταν μεγάλης έκτασης κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας με αποτέλεσμα η γαλλική κυβέρνηση να διατηρεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την κινητοποίηση της αστυνομίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρηθεί και για την αποψινή νύχτα η δύναμη των 45.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στους δρόμους των μεγάλων πόλεων για την τήρηση της τάξης.


27384095

Οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν ξανά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ την Τρίτη, στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι.

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε «οδηγίες για αυστηρότητα» και ζήτησε «όπως και πριν να γίνουν συλλήψεις, το συντομότερο δυνατόν», διευκρίνισαν συνεργάτες του.

Η επίθεση εναντίον του δημάρχου Ζανμπρέν

Στη διάρκεια της πέμπτης νύκτας βιαιοτήτων που ξέσπασαν μετά το θάνατο του 17χρονου Ναέλ, ταραχοποιοί έριξαν την πόρτα της κατοικίας του Βενσάν Ζανμπρέν, δημάρχου της πόλης Λ’ Άι λε Ροζ, στη νότια περιφέρεια του Παρισιού, με τη βοήθεια ενός οχήματος το οποίο είχαν προηγουμένως πυρπολήσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που άρχισε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας».

Η σύζυγος του δημάρχου –ο οποίος ανήκει στο δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και απουσίαζε την ώρα της επίθεσης–, και ένα από τα δύο μικρά παιδιά τους τραυματίσθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τους επιτιθέμενους, ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος.


27383890

Δημοφιλέστερα

To Top