Οικονομία

Η κόκκινη Έφη, ο Τέλης και ο ΠΑΟΚ, το ράλι της Intrakat, το ταμείο της Do Value και η… παραίτηση Ματζούφα

Η Γαλλία δεν βιώνει… πείνα και εξαθλίωση, αλλά ακόμα πιο δύσκολα θέματα προσαρμογής της κοινωνίας. Δεν… είμαστε εμείς εκεί, αλλά είναι προς μελέτη. Πάντως, για να έχουν τόσο ψηλά πολιτικούς τύπου Μελανσόν και Λεπέν (κυρίως τον πρώτο) έρχεται πρόβλημα.

ΣΥΡΙΖΑ

-Στα δικά μας τώρα, ο μακρύς χειμώνας άρχισε στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και προφανώς είχε ξεκινήσει από το 2019 και αυτοί δεν το είχαν καταλάβει λόγω Τσίπρα. Σαφώς η Αχτσιόγλου, έστω και έπειτα από ταραχώδεις διαδικασίες και διεργασίες φαντάζει φαβορί. Τι είναι όμως η νέα αυτή, συμπαθής στην εικόνα, γυναίκα-πολιτικός; (γιατί κι αυτό παίζει ρόλο). Ρώτησα την πολύ καλή πηγή μου στο κόμμα και πήρα την απάντηση: Άκου, ναι, είναι καλό το πολιτικό της αμπαλάζ, αλλά η Έφη είναι σε ιδέες κάτι σαν την Αλέκα Παπαρήγα πριν από 20 χρόνια. Πιο αριστερή δεν πάει, ο Τσίπρας θα μοιάζει κεντρώος μπροστά της». Δεν ξέρω, ίσως αυτό είναι που θέλουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Μυστακίδης – ΠAOK

-Λοιπόν, όποιος σας πει ότι το ΜΜ τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές δεν ενδιαφέρεται για θέματα που αφορούν ευαίσθητες ή διακεκαυμένες ζώνες -όπως η τύχη του ΠΑΟΚ, ας πούμε- δεν έχει καλή πληροφόρηση. Η πηγή μου λοιπόν με διαβεβαιώνει ότι η δημοφιλής ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τη μόνιμη απουσία του ιδιοκτήτη της, Ιβάν Σαββίδη, από την Ελλάδα, αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Αν είναι ο ΠΑΟΚ καλά, είναι και η Θεσσαλονίκη καλά, αλλά εμείς δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Σαββίδη το επόμενο διάστημα. Το λιμάνι θα βρει τον δρόμο του αν χρειαστεί, όπως και οι υπόλοιπες επενδύσεις, με τον ΠΑΟΚ δεν ξέρουμε», είπε η πηγή μου. Ποιος είναι η λύση; Αν «ψηθεί» ένας είναι, πάμπλουτος (περί τα 3 δισ. ευρώ περιουσία αποτιμά το Forbes) και τρελός ΠΑΟΚτζής ο Τέλης Μυστακίδης, άνθρωπος με επίπεδο, έχει τελειώσει το LSE, κάτοικος Zug Ελβετίας, έβγαλε τα πρώτα χοντρά λεφτά από την πώληση του 3% της Glencore, μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εμπορίου μετάλλων. Ο Τέλης είναι η ιδανική λύση, αρκεί να πειστεί και η οικογένειά του να μπλέξει με την μπάλα στην Ελλάδα και, φυσικά, να πουλήσει ο Ιβάν να τελειώνουμε», μου είπε καλή πηγή που ασχολείται με το θέμα. Ιδωμεν…

Υπερβολές

-Να κάνω μια προσωπική παρατήρηση, τι τρέλα μας έπιασε με τον σερβιτόρο που έμπαινε στο νερό για να σερβίρει στο beach bar και όπως είπε κονόμαγε και τρία χιλιάρικα τον μήνα; Εσείς, δηλαδή, πιστεύετε ότι τον μαστίγωναν τον τύπο για να κάνει αυτά τα δήθεν χαϊλίκια στο σέρβις στη Ρόδο; Δεν πάει καλυτέρα η Επιθεώρηση Εργασίας να δει πού μένουν οι εργαζόμενοι στα νησιά, αν θέλουν να κάνουν κάτι πιο σοβαρό; Πολύ δήθεν η υπεραντίδραση των αρμοδίων, προφανώς τους έμεινε από τις εκλογές…

Η First Sentier κάνει κρίσιμα βήματα

-Οπως με ενημερώνει αυτός ο καλός άνθρωπος που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ (και πασχίζει να επιδείξει έργο – ξεκινώντας από τα εύκολα) το ΔΣ του Ταμείου συνεδρίασε στις 22.6.23 και ενέκρινε τρεις αλλαγές στις συνθέσεις των κοινοπραξιών που διεκδικούν την παραχώρηση της Αττικής Οδού. Οι δύο από αυτές είναι γνωστές, υπάρχει όμως μια τρίτη αλλαγή η οποία και παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη συμμετοχή στον διαγωνισμό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χωρίς την FS ARK HOLDO S.A.R.L. Η ερμηνεία που δίνει η αγορά στη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ότι η First Sentier αποσύρθηκε από την Αττική Οδό για να επικεντρωθεί στο deal της ΤΕΝΕΡΓ, στο οποίο και διοχετεύει περισσότερους πόρους, δυναμικό κ.λπ. Συνεπώς, η αγορά “διαβάζει” ότι η First Sentier κάνει κρίσιμα βήματα που τη φέρνουν πιο κοντά στη συμφωνία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Κωτσόβολος: Η Currys ξεκίνησε εκπτώσεις και ο CEO τις τουρνέ στην επαρχία

-Δύσκολο αποδεικνύεται στην πράξη το εγχείρημα πώλησης της Κωτσόβολος. Η Currys, που είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της ελληνικής αλυσίδας, έκανε έναν κύκλο επαφών που όμως δεν ευδοκίμησε και έτσι, μη έχοντας άλλη εναλλακτική, δημοσιοποίησε την πρόθεση πώλησης, μήπως και προσελκύσει κάποια funds. Oι Ελληνες συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή Γερμανός, Γεράρδος, Φουρλής, παρακολουθούν από απόσταση τις κινήσεις της Currys, χωρίς να συγκινούνται για να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Οι Βρετανοί πουλάνε την αλυσίδα σε τιμές Λονδίνου, καθώς έβαλαν τον πήχη της αποτίμησης στα 400 εκατ. Σε αυτά τα επίπεδα αποτιμήσεων ούτε και τα private equities φαίνεται να συνωστίζονται για να αγοράσουν. Οπότε η Currys ξεκίνησε τις εκπτώσεις κι ενώ αρχικά έδιναν το 100%, τώρα βάζουν νερό στο κρασί τους και συζητούν και για ποσοστό με το οποίο μπορούν να μείνουν στο νέο σχήμα κοκ. Στο μεταξύ ο CEO της Κωτσόβολος ξεκίνησε τουρνέ στην επαρχία και πηγαίνει από κατάστημα σε κατάστημα για να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, που δικαίως ανησυχούν, καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Η νέα Intrakat και η άνοδος 142% της μετοχής

Δημοφιλέστερα

To Top