Διεθνή

Ζελένσκι στο CNN: Αδύναμος ο Πούτιν, χάνει τον έλεγχο του λαού του

«Αδύναμη» χαρακτήρισε την απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανταρσία της Wagner, σε συνέντευξη στο CNN, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος χάνει τον έλεγχο του δικού του λαού.

«Βλέπουμε την αντίδραση του Πούτιν. Είναι αδύναμη», είπε ο Ζελένσκι στο CNN στην Οδησσό, σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε την Κυριακή. «Πρώτον, βλέπουμε ότι δεν ελέγχει τα πάντα. Η μετακίνηση της Wagner βαθιά στη Ρωσία και η κατάληψη ορισμένων περιοχών δείχνει πόσο εύκολο είναι να γίνει. Ο Πούτιν δεν ελέγχει την κατάσταση στις περιοχές. Όλη αυτή η δύναμη που είχε παλιά καταρρέει».

Δείτε βίντεο:

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ζελένσκι τόνισε ότι οι αναφορές των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών έδειξαν ότι το Κρεμλίνο παρακολουθούσε και μετρούσε την υποστήριξη προς τον Πριγκόζιν και ισχυρίστηκε ότι η μισή Ρωσία υποστήριξε τον επικεφαλής της Wagner και την ανταρσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «εξεπλάγην» όταν είδε τη συνάντησή του με τον Μπερνς να αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης. «Η επικοινωνία μου με τον αρχηγό της CIA θα πρέπει να είναι πάντα παρασκηνιακή», είπε. «Συζητάμε σημαντικά πράγματα, τι χρειάζεται η Ουκρανία και πώς είναι έτοιμη να δράσει». Ο Μπερνς, βετεράνος διπλωμάτης, έχει γίνει έμπιστος συνομιλητής στο Κίεβο και έχει κάνει πολλά ταξίδια στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. «Δεν έχουμε μυστικά από τη CIA, γιατί έχουμε καλές σχέσεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας μιλούν μεταξύ τους» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Κι ενώ οι προσπάθειες του Κιέβου επικεντρώθηκαν στην ανακατάληψη εδαφών στη νότια και ανατολική Ουκρανία, ο Ζελένσκι αναφέρει στη συνέντευξη ότι απώτερος στόχος του είναι να απελευθερώσει την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ουκρανία χωρίς την Κριμαία. Και ενώ η Κριμαία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε. Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη χωρίς την Κριμαία, ο Ζελένσκι είπε: «Τότε δεν θα υπάρξει νίκη».

Δημοφιλέστερα

To Top