Ελλάδα

Κρήτη: «Του είπαν ”τελείωνε γιατί βιαζόμαστε” και χύθηκε το λάδι» – Η οργή της μητέρας του 22χρονου μάγειρα

«Πήγε το παιδί να μεταφέρει το λάδι και χύθηκε στο ένα του χέρι. Άρχισε να φωνάζει ”πονάω, πονάω”». Σε αυτά τα λόγια της μητέρας του 22χρονου εγκαυματία αποτυπώνεται η περιπέτειά του σε κουζίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη. 

«Του είπαν να μεταφέρει το καυτό λάδι για απόρριψη. Και τους λέει ”ρε παιδί μου δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί καίει”. Και του απάντησε ο β’ μάγειρας ”τελείωνε γιατί βιαζόμαστε”. Και γυρίζει το παιδί στον α’ μάγειρα και του λέει ”τί να κάνω μάγειρα;” λέει ”έλα, έλα γιατί θέλουμε να βάλουμε μπουφέ”. Κι όπως πήγε το παιδί να μεταφέρει το λάδι χύθηκε στο ένα του χέρι», εξήγησε η μητέρα του νεαρού στο Mega.

«Ήρθε μετά από μία ώρα ο δικός τους γιατρός, μετά από μισή ώρα τους έστειλαν για να βρουν αλοιφή και μετά του είπαν ”πάμε σε κλιματιζόμενη αίθουσα” για να μην πονάει τόσο πολύ από τα εγκαύματα», πρόσθεσε. 

Ο νεαρός ενώ ζητούσε μετά το περιστατικό να έρθει ΕΚΑΒ, οι υπεύθυνοι τού το αρνήθηκαν και μάλιστα του ζητήθηκε μετά από δύο ημέρες να επιστρέψει στην εργασία του κανονικά.

Η παρέμβαση Γεωργιάδη

Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΣΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει από χθες και πόρισμα συντάσσεται και εκδίδεται εντός ολίγου! Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μας! Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στις παραβιάσεις», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το χρονικό της καταγγελίας

Aδιανόητη περιπέτεια πέρασε ο νεαρός μάγειρας στην Κρήτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια εργασιών στην κουζίνα ξενοδοχείου υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι που έπεσε στο σώμα του.

Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι πως οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο άμεσα, όπως θα έπρεπε, τον έβαλαν σε έναν χώρο όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα, επειδή ήταν… ανασφάλιστος.

Δημοφιλέστερα

To Top