Οικονομία

Ο πληθωρισμός «πίκρανε» την ΙΟΝ

Μείωση του όγκου των πωλήσεων και της κερδοφορίας της είχε η ΙΟΝ το 2022, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται ότι περιόρισαν την απόλαυση της σοκολάτας εν μέσω της «πληθωριστικής καταιγίδας» που εξακολουθεί να μαίνεται.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε η εταιρεία, της οποίας η μετοχική πλειοψηφία προ ημερών πέρασε στην Bespoke SGA Holdings του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε οριακά στα 121 εκατ. ευρώ περίπου (από 121,69 εκατ. ευρώ το 2021) με τις ανατιμήσεις στις οποίες προχώρησε κατά την περασμένη χρονιά ουσιαστικά να καλύπτουν το κενό στον όγκο που δημιουργήθηκε. Λίγο καλύτερη η εικόνα στον τζίρο της μητρικής που εμφανίζεται αυξημένος κατά 1% περίπου, στα 117,88 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το 2022, βάσει της συμφωνίας των κληρονόμων – μετόχων και της Bespoke SGA Holdings ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 46,5% των μετοχών της ΙΟΝ στην δεύτερη (σσ προ ημερών έφθασε το 60%) καθώς και η πώληση, σε εύλογες αξίες, του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας INTERION A.D., προς μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έναντι τιμήματος 7 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top